Robotwedstrijden met LEGO in de Bibliotheek Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto BHW

Oud-Beijerland – Welkom in de wereld van robotwedstrijden! Dit trainingskamp wordt georganiseerd om kinderen te laten oefenen met robots. Met leskisten van LEGO® Education SPIKE™ worden kinderen begeleid bij het bouwen en programmeren van een autonome robot. Nieuwsgierig geworden? Boek dan gauw deze leuke en uitdagende middag in het Hoeksch MaakLokaal van de Bibliotheek Hoeksche Waard op 7 augustus.

Wat de toekomst brengt weet niemand maar dat er robots ingezet zullen gaan worden, dat staat inmiddels wel vast. Laat kinderen daarom kennismaken met de wereld van robotwedstrijden. Tijdens dit trainingskamp leren de kinderen stap voor stap de basis van het bouwen en programmeren van autonome robots met behulp van sensoren.

Door samen te werken leren de kinderen een effectieve wedstrijdrobot te bouwen, te testen en aan te passen waardoor deze beter werken. Dit zijn vaardigheden op het gebied van kennis en teamwerk waar ze levenslang plezier van hebben. Deze mooie LEGO® Education SPIKE™ robotsets zijn gesponsord door het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds, VSB fonds en stichting Pica.

Het is op woensdag 7 augustus van 13.30 tot 15.30 uur. Leeftijd: 10 jaar en ouder. Enige kennis van Scratch is wenselijk. Kosten voor deelnemer (jeugd) is € 4,25 met biebpas, € 5,00,- zonder biebpas, € 3,50 met een plusabonnement. Aanmelden kan via de agenda van de bibliotheek (debhw.nl/agenda). Hier staan meer leuke activiteiten in van het Hoeksch MaakLokaal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren