Welzijn Hoeksche Waard behaalt keurmerk ‘Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling’

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Welzijn HW heeft met trots het keurmerk ‘Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling’ ontvangen. Dit keurmerk is afgegeven door de Landelijke Vakgroep Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling en Huiselijk Geweld (LVAK).

Met dit keurmerk tonen we aan dat we de werkwijze van de Meldcode op de juiste manier hebben geïmplementeerd én geborgd binnen onze organisatie. Dit betekent dat onze medewerkers de nodige stappen ondernemen wanneer ze vermoeden dat er mogelijk sprake is van mishandeling, (financieel) misbruik, pesten of een onveilige (thuis)situatie. Door het keurmerk te ontvangen, laten we zien dat onze organisatie voldoet aan de hoge eisen die worden gesteld aan het herkennen en aanpakken van huiselijk geweld en kindermishandeling. Wij zijn trots erop dat onze inzet op het gebied van veiligheid en zorg nu ook officieel erkend is. Dit keurmerk motiveert ons om ons blijvend in te zetten voor het waarborgen van een veilige omgeving in de Hoeksche Waard.

Het keurmerk van Welzijn HW is geldig tot 10 juni 2026 en is geregistreerd onder het kenmerk K3205.

Stichting Welzijn Hoeksche Waard zet zich al jaren in voor inwoners van de Hoeksche Waard. Inventariseert vragen van inwoners, brengt initiatieven van inwoners en organisaties bij elkaar en ondersteunt degene die dat nodig hebben. Wij weten wat er leeft en speelt in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen wij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard. Ons motto is: Met elkaar, voor elkaar.

Wilt u meer weten of heeft u een goed idee voor uw buurt maar weet u niet waar of hoe te beginnen? Wij verbinden, ondersteunen en netwerken samen. Bel 088-7308900 of mail naar [email protected] 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren