Akkerlunch met excursie door Stichting Rietgors in Goudswaard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De landbouw verandert. Er moet meer rekening worden gehouden met de natuur. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen moet omlaag. De biodiversiteit moet worden verbeterd. Kortom: grote uitdagingen voor de boer, ook in het akkerbouwgebied van de Hoeksche Waard. Wilt u een kijkje nemen achter de schermen van het boerenbedrijf? Kom dan naar onze velddag en laat u informeren.

U bent van harte uitgenodigd voor onze akkerlunch en excursie opde boerderij van Henk en Anneke Melissant te Goudswaard.

  • Info:Datum:​​Zaterdag 24 augustus
  • Tijd:​​10.00 – 15.00 uur
  • Plaats:​​Boerderij Henk Melissant
  • ​​Westdijk 1, 3267LV Goudswaard

 

Programma:

10.00 – 10.30 uur Ontvangst met koffie. Welkom door Janneke Zevenbergen, voorz.

10.30 – 12.30 uurWandeling over en rond het akkerbouwbedrijf met aandacht voor natuurinclusieve landbouw, de rol van insecten (Gert Huijzers), De Groene Vlieg, strokenteelt, bloemranden, natuurlijke plaagonderdrukking, moderne technieken.

​​12.30 – 13.30 uurUitgebreide akkerlunch gebaseerd op streekproducten verzorgd door de Kookstudio Hoeksche Waard van Michka Chel.

13.30 – 14.45 uur Lezing / informatie over ontwikkelingen in de landbouw door André Hoogendijk, directeur BOakkerbouw

Titel: Smaakvol veranderen van boer tot bord

​​​Tijd voor vragen en uitwisseling van ideeën o.l.v. Joke de Geus

14.45 – 15.00 uurAfsluiting door Janneke Zevenbergen.

 

Kosten:Voor donateurs van Rietgors:  gratis

Voor niet-donateurs:  € 30,00  

Als particulier kunt u voor 20 euro per jaar donateur worden door een e-mail te sturen naar de penningmeester Ruut Roth, [email protected]  U ontvangt dan onze nieuwsbrief en u wordt uitgenodigd voor onze excursies.

 

Aanmelden:Graag vóór 10 augustus per email naar [email protected] of via Whatsapp: 0651913943 of telefonisch op hetzelfde nummer. Er is ruimte voor 60 deelnemers!

Rietgors is een samenwerkingsverband van LTO Noord afd. de Hoeksche Waard, Vereniging Hoeksche Waards Landschap, Wildbeheereenheid Hoeksche Waard, Vrouwen van Nù Hoeksche Waard de Gemeente Hoeksche Waard


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren