Nieuw filmfestival: Bios op ‘t Fort Buitensluis in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Numansdorp – De Hoeksche Waard is een nieuw festival rijker. Deze zomer van 12 t/m 16 augustus vind de eerste edi7e plaats van Bios op ‘t Fort en vindt plaats op Fort Buitensluis in Numansdorp.  In totaal zijn er 9 filmvertoningen verspreid over 5 dagen. In de ochtend zijn er films voor kinderen en in de avonden is er een diverse selectie van klassiekers. “Met dit festival is er meer cultureel aanbod, gewoon op ons eiland” zegt Renaldo Vroon, organisator van Bios op ‘t Fort. 

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Hoeksche Waard. Bios op ‘t Fort is ontstaan vanuit de wens om een diverser aanbod van culturele activiteiten op het eiland te hebben. Nu gaan mensen nog vaak de Hoeksche Waard uit naar een Dordrecht of Rotterdam. Er is weinig cultureel en recreatief aanbod op het eiland waardoor het, met name voor jongeren, onaantrekkelijk is om hier te wonen en te werken.

Buitenbiossen zijn in de zomer een geliefde activiteit. De sfeer bij een openluchtbios is anders dan als je in een zaal zit. “Een film buiten kijken, op een mooie zomerse dag, is echt een totaal andere beleving dan een film kijken in een bioscoopzaal” volgens Renaldo.

Voor meer informatie en alle films kan je kijken op http://www.biosoptfort.nl/. Hier kunnen ook de 7ckets gekocht worden


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren