Echtpaar Hagoort-Hoogwerf uit Numansdorp viert platina huwelijk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Vandaag was het 70 jaar geleden dat de heer B. Hagoort (94) en mevrouw N.W. Hagoort-Hoogwerf (89) elkaar het jawoord gaven. Locoburgemeester Adriaan van der Wulp feliciteerde het echtpaar - Foto Arie de Kievit

Vandaag was het 70 jaar geleden dat de heer B. Hagoort (94) en mevrouw N.W. Hagoort-Hoogwerf (89) elkaar het jawoord gaven. Locoburgemeester Adriaan van der Wulp feliciteerde het echtpaar vanochtend namens het gemeentebestuur met hun platina huwelijksjubileum en bracht een mooi boeket bloemen mee.  

Bas is geboren aan de Greup (gemeente Mijnsheerenland). Zijn vader werkte bij de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) en was gestationeerd op Krooswijk (de tramlijn liep van Krooswijk naar Goudswaard). In 1933 verhuisde het gezin naar de Schuringsedijk in Numansdorp. Daar woonden ze tot 1950. Toen ze naar het dorp verhuisden, konden ze douchen en hoefden ze zich niet meer in de teil te wassen. Nel is geboren aan de Molendijk in Numansdorp.  

Dikke verkering na een mooie wandeling
Ze leerden elkaar kennen in 1949. Hij was toen 19 jaar en onderhoudsmonteur in de Ambachtsheerlijkheid. Hij was voor een reparatie bij smederij Nijsen in het dorp en zag daar zijn lief voorbijlopen. Tijdens een wandeling naar de Rietheuvel (met meer vrienden en vriendinnen) leerde hij haar beter kennen en kregen ze verkering. Zijn schoonvader kende hij al, omdat Bas knecht was in de Ambachtsheerlijkheid.  Nel werkte op dat moment met veel liefde als gezinsverzorgster bij gezinnen in Numansdorp en Zuid-Beijerland. Ze vond het erg jammer dat ze niet kon doorleren, maar dat was niet gebruikelijk in die tijd. Nel deed altijd alles op de fiets. Als 14-jarige heeft ze een tijdje in de huishouding bij de plaatselijke drogist gewerkt. Bas werd in datzelfde jaar opgeroepen voor militaire dienst. Bij de pontonniers in Geertruidenberg werd hij opgeleid tot onderofficier. Gelukkig werd hij niet uitgezonden naar het toenmalige Nederlands-Indië.

Het echtpaar heeft een zoon en een dochter (allebei hebben een partner), 5 kleinkinderen met aanhang en 8 achterkleinkinderen. De kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn erg belangrijk voor ze. 

 

Nog dagelijks de politiek volgen 

Hij heeft als hobby’s fotografie, politiek en verkeer. De politiek volgt hij nog dagelijks. Voor Veilig Verkeer Nederland maakte hij mede de schoolverkeersexamens en de nodige verkeersborden. Ook zette hij een route in Numansdorp en Klaaswaal uit. Als kaderlid bij de Belastingservice van de FNV helpt hij leden met de aangifte inkomstenbelasting. Zijn echtgenote leest graag en puzzelt veel. 

 

Hun geheim van een goed huwelijk? Geven en nemen, maar vooral elkaar vrijlaten. Ze kunnen elkaar gelukkig nog steeds niet missen en hopen als het even kan nog een tijd van elkaar te genieten!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren