Drie in­schrij­vin­gen OV-con­ces­sie Hoek­sche Waard/​Goe­ree-Over­flak­kee

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief - PZH

De pro­vin­cie Zuid-Hol­land heeft 3 in­schrij­vin­gen ont­van­gen voor de OV-con­ces­sie Hoek­sche Waard / Goe­ree-Over­flak­kee (HWGO). Don­der­dag 1 au­gus­tus 2024 ver­liep de ter­mijn om in te schrij­ven op deze con­ces­sie. Ar­ri­va, EBS en de hui­di­ge ver­voer­der Trans­dev ( Connexxion) heb­ben een in­schrij­ving in­ge­diend.

In hun in­schrij­vin­gen heb­ben de ver­voer­be­drij­ven be­schre­ven hoe ze het open­baar ver­voer in de con­ces­sie HWGO de ko­men­de ja­ren wil­len uit­voe­ren. De ko­men­de we­ken wor­den de in­schrij­vin­gen be­oor­deeld. De pro­vin­cie streeft er­naar om be­gin no­vem­ber be­kend te ma­ken wel­ke ver­voer­der van­af 14 de­cem­ber 2025 het open­baar ver­voer in het ge­bied gaat ver­zor­gen.

Con­ces­sie

De pro­vin­cie ver­leent de con­ces­sie voor een pe­ri­o­de van mi­ni­maal 10 jaar. In­dien de win­naar de con­ces­sie al van­af de start in de­cem­ber2025 ge­heel uit­voert met nul-emis­sie­bus­sen, wordt de con­ces­sie ver­leend voor een pe­ri­o­de van 13 jaar.

Met de aan­be­ste­ding wil de pro­vin­cie het voor­zie­nin­gen­ni­veau op de 2 ei­lan­den gros­so modo weer te­rug­bren­gen op het ni­veau van vóór de CO­VID-19-pan­de­mie. Naast het voort­zet­ten van de suc­ces­vol­le R-net­ver­bin­ding tus­sen Rot­ter­dam en Goe­ree-Over­flak­kee (Dirks­land – Mid­del­har­nis / Som­mels­dijk – Oude Ton­ge – Rot­ter­dam Zuid­plein), zal in de nieu­we con­ces­sie ook de ver­bin­ding van Oud-Beij­er­land met Rot­ter­dam Zuid­plein op­ge­waar­deerd wor­den naar R-net. De 20 wa­ter­stof­bus­sen die sinds een aan­tal ja­ren wor­den in­ge­zet, gaan mee over naar de vol­gen­de con­ces­sie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren