Groenonderhoud in de Hoeksche Waard ondanks nieuwe plannen en inspanningen nog steeds niet op orde

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Oosterse Gorzen Oud-Beijerland is de beplanting niet meer zichtbaar - Foto PR

Het groenonderhoud in onze gemeente blijft een onderwerp van zorg en discussie onder inwoners en raadsleden. Vorige week verscheen er een artikel in het Algemeen Dagblad waarin een inwoner van Oud-Beijerland (OBL) zijn onvrede uitte over de staat van het openbaar groen. Deze klacht is geen op zichzelf staand geval, maar sluit aan bij een langer lopend probleem waar de gemeente Hoeksche Waard al jaren mee worstelt.

Naar aanleiding van het artikel in het AD heeft raadslid Ad Valkenburg ( CDA )  opnieuw technische vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. “Voor de zoveelste keer,” benadrukt hij. Al twee jaar geleden werden door zijn inspanningen verschillende onderzoeken ingesteld om het groenonderhoud in de gemeente te evalueren. Hoewel hieruit diverse aanbevelingen voortkwamen, lijkt de gewenste verbetering nog steeds uit te blijven.

Dit jaar kwam er een nieuw voorstel op tafel om het groenonderhoud meer ecologisch aan te pakken, met als doel de biodiversiteit te bevorderen. Hoewel raadslid Ad Valkenburg ( CDA )  deze ecologische aanpak steunt, plaatst hij kanttekeningen. “Het is een goed initiatief, maar het moet wel op de juiste plekken worden toegepast. Het afgesproken onderhoudsniveau voor de openbare ruimte mag hier niet onder lijden.”

In februari van dit jaar diende het raadslid een motie in waarin hij het college opriep om de communicatie over de ecologische groenbeheerplannen te verbeteren. “Inwoners moeten goed geïnformeerd worden over waarom en waar ecologisch groenbeheer wordt toegepast. Het onderwerp is zichtbaar voor iedereen en heeft invloed op de rust en netheid in onze omgeving. Draagvlak is zeker te vinden, mits het goed wordt uitgelegd.”

Het groenonderhoud blijft een punt dat veel inwoners bezighoudt, en de recente ontwikkelingen tonen aan dat het probleem nog verre van opgelost is. De vragen van het raadslid Ad Valkenburg ( CDA ) zijn dit keer voorzien van foto’s om de situatie duidelijker te maken en de noodzaak van verbeteringen te onderstrepen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren