Wat zijn collagenen?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Een feit is dat je lichaam vanaf je 25e steeds minder collageen aanmaakt. Dit heeft als gevolg dat je huid minder elastisch wordt, je lichaam stijf kan aanvoelen en de kans op rimpels en cellulitis steeds groter wordt. Een inname van het eiwit collageen helpt dit tegen te gaan en vooral de stevigheid van je lichaam te herstellen. Benieuwd naar de werking van de meest bekende collagenen? Lees dan verder!

Rundercollageen en viscollageen zijn de bekendste soorten. Rundercollageen, gemaakt van runderhuid, versterkt het lichaam en de gewrichten, hydrateert de huid, bevordert darmgezondheid, haar- en nagelsterkte en spierkracht. Viscollageen versterkt en hydrateert eveneens de huid, verbetert de gezondheid van haar en nagels, en vermindert ook gewrichtsklachten door botten, gewrichten en kraakbeen te versterken.

Qua werking zijn er geen grote verschillen tussen de twee bekendste collagenen. Beide collageensoorten zorgen in het geheel voor een gezonder lichaam en een betere huid. Het is dan ook per persoon verschillend of de voorkeur uitgaat naar runder of vis. Denk hierbij aan de smaak en geur, maar ook aan eventuele allergieën.

Zowel rundercollageen als viscollageen wordt geadviseerd om één keer per dag voor de maaltijd in te nemen met bijvoorbeeld water of sap. Bestel nu jouw rundercollageen of viscollageen gemakkelijk online bij De Notenshop!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren