Fortuna Be Quick start voorbereiding met oefenwedstrijd tegen OHVV

Foto en verslag: Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag speelde Fortuna Be Quick de eerste (oefen)wedstrijd van seizoen 2024-2025. De nieuwe oefenmeester Pascal van den Hoek beschikte vandaag op Sportpark de Koorenaar in Goudswaard over een zeer brede selectie, want iedere speler die de voorbereiding tot nu toe meegemaakt had kreeg voldoende speeltijd.

Halverwege de eerste helft stond de thuisclub comfortabel met 2-0 voor door Indy Reedijk, op aangeven van Joeri Heistek, en Damian van Koten, na een assist op maat van Indy Reedijk. De bezoekers stichtten voornamelijk gevaar uit de tweede lijn, want met de ijzersterk acterende debutant Rick Wijnbeek centraal achterin kreeg OHVV nauwelijks kansen. Nadat in de 20ste minuut Tobias Smith vanaf 25 meter de paal trof was doelman Bryan Huijzers kort voor rust kansloos op een afstandspoeier van Jim Baks: 2-1. Diep in de extra tijd werd het na een slippertje in de Fortuna Be Quick defensie toch nog gelijk via Cees Jan Nobel: 2-2.

Vijf minuten na de thee kwam OHVV op een 2-3 voorsprong toen Cees Jan Nobel vanaf de penaltystip onberispelijk raak schoot. Aan de overzijde moest de -voor zijn geblesseerd uitgevallen broer Daan- ingevallen OHVV- doelman Thijs Ostrijk halverwege de tweede helft het antwoord schuldig blijven op een rake inzet van Dylan de Vroed na een vrije trap van Thimo Herrewijnen: 3-3. De einduitslag werd door opnieuw Cees Jan Nobel bepaald op 3-4 in het voordeel van de bezoekers en hoewel de mogelijkheden op een verdiend gelijkspel zeker aanwezig waren bleef het in deze amusante partij hierbij.

Basisopstelling: Bryan Huijzers, Stefan van der Velden (45’ Mitchell Klijn), Ricardo Hoogwerf, Rick Wijnbeek, Justin Munne (45’ Wouter Bijl), Sander van der Giesen (80’ Damian van Koten) Nardo Tol (60’ Koen Lever), Joeri Heistek (45’ Thomas van Peperstraten), Thimo Herrewijnen (80’ Joeri Heistek), Damian van Koten (45’ Dylan de Vroed), Indy Reedijk (60’ Sven van Ruiven)