Veldexcursie Inrichting en beheer Vogelakker

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Vogelakker te Goudswaard

Op 20 augustus 2024 organiseert Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) voor alle belangstellenden een veldexcursie met als thema “Voedsel en onderdak voor akkervogels en insecten;  hoe beheren we dit gewas”

In de Hoeksche Waard zien we dat op steeds meer landbouwpercelen niet alleen voor de mens maar ook voor de akkervogels en insecten voedsel wordt geproduceerd en onderdak wordt geboden. Het onderhoud en de inrichting van deze percelen en randen heeft de nodige uitdagingen binnen onze landbouwbedrijven.

Tijdens deze avond gaan we het veld in naar een paar percelen met beheer dat is gericht op het dienen van landbouwkundige belangen én op het verbeteren van de leefomgeving voor insecten en akkervogels. Onder begeleiding van CCHW-veldcoördinator Aad Klompe en HWL-vogelexperts Dick van Houwelingen en Mariannevan der Waal maken we een informatieve wandeling door de Leenheerenpolder waarbij ervaringen vanuit het veld worden gedeeld.

Alle belangstellenden zijn welkom.

De veldexcursie start 19.30 u vanaf de grote schuur van de fam. B. Ampt, Havenkade 14 Goudswaard (aan het begin van de Westdijk te Goudswaard.)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren