De eerste fase van de voorbereiding van SHO is afgerond

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
SHO trainer Ed Kruijthof spreekt zijn manschappen toe. - Foto Adrie Troeleman
De eerste fase van de voorbereiding is afgerond  Na een openingsweek met alleen maar trainingen onder de nieuwe trainer Ed Kruijthof kon vorige week zaterdag worden afgetrapt voor de eerste oefenwedstrijd van alweer een nieuwe jaargang.

Op het Schildmanpark in Hendrik Ido Ambacht werd de strijd aangegaan met IFC. De SHO trainer begon met zo ongeveer alle vertrouwde gezichten van vorig seizoen. Stevie Soares is er niet meer bij en voor hem is Rashid Browne aan de selectie toegevoegd. Helaas heeft de nieuwkomer een ongelukje gehad waardoor hij de voorbereiding grotendeels zal moeten missen.
Ook Robin Boot is nieuw op de Kikkershoek, hij moet de strijd aangaan met Niels Steehouwer voor een plek onder de lat. Ook Robin is nog niet helemaal fit dus ook voor hem is het wachten voor zijn debuut tussen de Beijerlandse palen.
Al na een paar minuten een tegenvaller voor SHO toen de thuisclub verdedigende nonchalance afstrafte: 1-0. Desondanks nam SHO het heft in handen en Jesse Vermaat had de ‘eer’ om in de tiende minuut de eerste treffer van het seizoen te maken, 1-1. Vorig jaar was het Roel Luth die de seizoensopeningsscore voor zijn rekening nam.
Vijf minuten later was het wederom Jesse Vermaat die met zijn tweede doelpunt SHO aan de leiding bracht: 1-2. Daarna werden nogal wat mogelijkheden om zeep geholpen en na een half uur kwam de gelijkmaker op het bord. Een vrije trap vanaf de rand zestien werd feilloos in de kruising geschoten: 2-2. Vlak voor de rust zette Aron van Schaik SHO opnieuw op voorsprong. Hij lepelde een assist van Tim de Pender over de keeper in het doel: 2-3.
In deel twee aan weerskanten een handvol verse krachten en dan is het binnen de lijnen altijd weer even zoeken waarbij dan langs de lijn de aandacht ook nog wel eens wat wil verslappen…
Na een kleine tien minuten zorgde Tim de Pender na goed doorzetten voor 2-4. Een kwartier na de rust nogmaals een ruime spelerswisseling maar in de score kwam geen verandering meer.
Dinsdag 13 augustus speelde SHO de tweede oefenpartij in het Atik Stadion in Roosendaal tegen RBC.
Het werd geen gelukkige avond voor SHO tegen de ambitieuze thuisclub. Bij de rust stond de teller al op 3-0 en uiteindelijk won de vierde divisionist de wedstrijd met 7-0!
Dertien jaar geleden, in mei 2011, was een delegatie van SHO, Gemeente Oud-Beijerland en kunstgrasleveranciers te gast in hetzelfde stadion om de kunstgrasmat te beoordelen. Door het faillissement van de betaaldvoetbaltak van RBC werd zelfs de mogelijkheid overwogen om de grasmat te verplaatsen van Roosendaal naar de Kikkershoek. Uiteindelijk ging dat niet door en werder er bij SHO op de velden 1 en 2 nieuwe matten neergelegd.
Zaterdag 17 augustus werd op de Molenwei de strijd aangegaan met Heerjansdam. Tien weken geleden stonden beide streekgenoten op veld van RVVH ook tegenover elkaar met als inzet een plek in de vierde divisie. Heerjansdam had het op die zonnige middag veel beter voor elkaar dan SHO en zij wonnen het duel met 4-0 waardoor zij zich handhaafden. SHO kreeg een week later nog een herkansing maar in Delft tegen Wippolder ging het ook mis: 4-1.
Dit keer hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht met wel wat meer balbezit voor de gastheren. Veel kansen vielen er voor de pauze niet waar te nemen en doelpunten vielen er evenmin.
In de tweede helft veranderde er niet zo veel, een bovenliggend Heerjansdam dat wel dreigender was maar de mogelijkheden (te) simpel verprutste. Na ruim een uur een goeie SHO aanval die uiteindelijk door Joost van Eck werd verzilverd: 0-1. Met nog een kwartier te gaan pikte, na een – vanaf de zijlijn gezien – wat komische misser van een van de Heerjansdamse verdedigers, Dedier Bos de doorschietende bal op en bediende vervolgens Kevin Angel op maat: 0-2.
Die achterstand kwam de eer van de gastheren te na en de druk werd nog wat opgevoerd wat alsnog de aansluitingstreffer opleverde: 1-2. Verder liet SHO het niet komen en lijkt met de overwinning de oorwassing tegen RBC aardig te hebben verwerkt.
Deze week geen doordeweekse wedstrijd voor het eerste elftal, zaterdag blijven we ook dichtbij huis met de oefenwedstrijd bij FC Binnenmaas.
Aanvang 14.30 uur.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren