Eza Zuidgeest (11) en pony Spirit pakken zilver op het NK Dressuur

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Kim Zuidgeest

Op vrijdag 16 augustus is de Oud-Beijerlandse Eza Zuidgeest met haar pony Spirit Reservekampioen op de Hippiade in Ermelo geworden. De Hippiade is het Nederlands Kampioenschap voor het outdoor seizoen van de paardensport. Dit kampioenschap wordt jaarlijks in de zomer op het Nationaal Hippisch Centrum georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).

Regiokampioen

Eza had zich voor de Hippiade geplaatst, nadat ze in juli Regiokampioen Zuid-Holland werd in de klasse L1 categorie pony A/B. Voor de 11-jarige amazone was het haar eerste Nederlandse Kampioenschap en ze is heel trots dat ze samen met Spirit (die officieel Eglwysilan Sprite heet) deze tweede positie op het podium heeft behaald.  Ze hoopt samen met hem nog veel mooie wedstrijden te rijden en veel plezier te hebben.

Talent

Eza is lid van rijvereniging De Flemming. Haar ouders zijn mede-eigenaar van de gelijknamige manege & pensionstal in Westmaas en hier is Eza dan ook vele uren te vinden om haar geliefde sport te beoefenen. Naast Spirit rijdt ze ook dressuur met pony’s Ralph-Z en Mystique en is met haar pony’s ook actief in de springsport. Sinds dit jaar is Eza onderdeel van het team van Talentontwikkeling Paardensport, een initiatief van KNHS Zuid-Holland, Rotterdam Topsport en Horsecentre Pirouette. Met o.a. hun begeleiding en Eza’s talent en ambitie, zullen er de komende jaren vast nog meer podiumplekken volgen.

Foto: Kim Zuidgeest

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren