SSS winnaar van het Eeuwelingtoernooi

Nadat afgelopen dinsdag werd gewonnen van ’s-Gravendeel (via strafschoppen) trad SSS vandaag in de finale aan tegen Strijen dat dinsdag won van OSV met 2-1.

Met een goed gevulde reservebank met inmiddels teruggekeerde vakantiegangers trok SSS ten strijde en wilde proberen zo snel mogelijk de voorsprong te pakken. Het liep echter anders doordat Strijen in de 22e minuut een vrijedoortocht kreeg, keeper Mick van Vliet omspeelde en op een 1-0 voorsprong kwam. Kort daarna kreeg Strijen nog een grote kans, maar die werd, gelukkig voor SSS gemist. Hierna kon SSS het initiatief wat meer naar zich toetrekken en probeerde met combinaties rond het zestienmeter gebied een opening te vinden. Die opening kwam in de 33e minuut. Aanvaller YunusEkiz werd gevonden en hij rondde beheerst af en schoot SSS langszij. Vlak voor rust maakte Ekiz ook nog de 2-1 waardoor de rust met een voorsprong werd bereikt.

In de tweede helft probeerde SSS de voorsprong uit te breiden, maar moest het ook wel opletten wanneer Strijen uitbrak. In de 75e minuut maakte Roy van Raam aan alle onzekerheid een einde door een vrije trap, na een tikkie opzij van Feni Biletikiezelhard achter de Strijense doelman te schieten. In het laatste kwartier vonden er geen noemenswaarde feiten meerplaats, zodat SSS voor de eerste keer winnaar is geworden van het Eeuwelingentoernooi. Strijen werd 2e, ’s-Gravendeel werd 3e door van OSV te winnen met 3-1, zodat de gastheer op de 4e plaats is geëindigd.