Echtpaar De Lijster-Luijendijk uit ‘s-Gravendeel viert diamanten jubileum 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar De Lijster-Luijendijk uit ‘s-Gravendeel viert diamanten jubileum - Foto Gemeente HW

Het is vandaag 60 jaar geleden dat meneer A. de Lijster (82) en mevrouw G.N. de Lijster-Luijendijk (80) uit ’s-Gravendeel elkaar het jawoord gaven. Wethouder René Peters ging vanmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

Meneer en mevrouw zijn allebei geboren in buurtschap Mookhoek/Strijen. Ze hebben elkaar op de ijsclub ontmoet tijdens het schaatsen. Het echtpaar heeft 2 dochters, 3 kleinzonen en 1 achterkleinkind. Sinds 1990 wonen ze in hun huidige huis in ‘s Gravendeel.

Internationaal chauffeur en werken in horeca en slijterij 

Meneer heeft als chauffeur in het buitenland gewerkt en reed voor zijn werk door heel Europa. Mevrouw had als dochter van horecaondernemers een veelzijdige carrière. Toen zij 9 jaar was, hadden haar ouders een café in Mookhoek. Daarin heeft ze tot haar 40e meegewerkt.  Later had ze haar eigen slijterij aan de Langestraat in ’s-Gravendeel. Vervolgens werd ze manager bij Gall & Gall en werkte ze nog jaren in de slijterij in Heinenoord. Tot haar 65e heeft ze gewerkt. Ze combineerde dit altijd met de zorg voor de kinderen en het huishouden.

Mevrouw houdt van kleding maken, handwerken, puzzelen en lezen. Ze zong jarenlang in koren en speelde klassieke muziek bij muziekvereniging Tavenu. Tot aan de coronatijd speelde ze orgel in Strijen, zat ze op turnen en zwom ze veel. Meneer heeft nog tot zijn 78e geschaatst. Hij houdt ervan om in de schuur te rommelen, dingen te maken, te repareren en te lezen. Samen maken ze thuis nog gebruik van de crosstrainer.

Hun geheim voor een goed huwelijk? Elkaar vrijlaten en toch alles samen doen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren