Echtpaar De Regt-Pegels uit Numansdorp viert diamanten jubileum 

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Echtpaar De Regt-Pegels uit Numansdorp viert diamanten jubileum - Foto Elizabeth Heijblom

Het was gisteren 60 jaar geleden dat meneer J.A. de Regt (83) en mevrouw C.A. de Regt-Pegels (81) uit Numansdorp in het huwelijksbootje stapten. Wethouder René Peters ging vanmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.   

Meneer en mevrouw zijn allebei in Klaaswaal geboren. Hij woonde achter het huis van de opoe van mevrouw. Mevrouw woonde daar in de buurt, maar ze waren elkaar niet eerder tegengekomen. Toen ze elkaar ontmoetten en mevrouw dit aan opoe vertelde, wist die precies wie hij was. Later zijn ze naar Strijen verhuisd, waar ze 45 jaar hebben gewoond. Nu wonen ze alweer 15 jaar in Numansdorp. Het echtpaar heeft 2 kinderen (zoon en dochter), 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Mevrouw werkte in hotel Het wapen van Holland in Klaaswaal. De slagers vergaderden op die locatie en zo kwamen zij elkaar tegen. Mevrouw heeft ook een aantal jaren bij het waterschap in Klaaswaal gewerkt. Bij windkracht 9 werd ze opgeroepen om de catering voor de telefonisten te verzorgen. Zij werden geïnformeerd door 2 koeriers van de buitenwacht die op pad gingen. Ook heeft ze bij gemeente Strijen gewerkt, eerst als koffiejuffrouw en later als bode, waarbij ze onder andere hielp met het voorbereiden van raadsvergaderingen. Dit heeft ze meer dan 15 jaar gedaan.

Meneer werkte jaren in de slagerij. Op zijn 15e begon hij bij slagerij Schop in Klaaswaal, totdat hij in militaire dienst ging voor 20 maanden. Daarna heeft hij in een slagerij in Strijen gewerkt. Tot zijn 37e was hij slager. Daarna werd hij vertegenwoordiger in machines en verpakkingsmaterialen voor de slagers. Het laatste jaar werkte hij bij Delmo in Gouda. Meneer was ook vervangend commandant van de brandweer.

Vrijwilligerswerk voor Tess95 Strien (10 eeuwen Strijen) 

Beiden hebben vele jaren vrijwilligerswerk gedaan. Samen met haar vriendin deed mevrouw in 1995 heel veel voor Tess95 Strien (10 eeuwen Strijen). De vriendinnen gingen met hun partners naar Maastricht voor inspiratie, onder andere voor het namaken van de klederdracht uit de ouwe tijd. In Maastricht was er jaarlijks zo’n feest. Met een gehuurde camera gingen de dames op pad. Ze kwamen terug met hele leuke ideeën voor het maken van de ouderwetse kleding uit de vorige eeuw. Ze vroegen de inwoners uit Strijen samen te komen in het dorpshuis. De dames maakten patronen voor de kleding en zo ging iedereen aan de slag om de kleding te maken. De stoffen werden via Reedijk geleverd.

Zingen en muziek spelen
Mevrouw is 18 jaar vrijwilliger geweest bij de Oranjevereniging in Strijen. Ze zong jaren bij koren, onder andere bij het Vullejaegers koor uit Strijen en bij Zangvereniging Kunstmin in Strijen. Met de Vullejaegers ging zij 6 jaren naar Spanje. Daar kwamen koren uit heel Europa bij elkaar.

Passie voor Duitse muziek
Meneer speelde 25 jaar muziek bij muziekvereniging Prinses Juliana in Klaaswaal. Meneer en mevrouw hebben allebei een passie voor Duitse muziek. Meneer trad veel op met de ‘Die Alpen Jaeger’ uit Klaaswaal. Met deze vereniging ging hij ook vaak naar Duitsland.

Daarnaast heeft mevrouw altijd veel gezwommen en was meneer in de sportschool.

Muziek verbindt 
Hun geheim van een goed huwelijk? Elkaar vrijlaten en muziek verbindt. Over hun jarenlange vrijwilligerswerk zeggen ze: “Het is fijn om vrijwilligerswerk te doen, maar je moet er wel beiden achter staan. Er gaat heel veel tijd in zitten.”

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren