Informatiebijeenkomst over uitbreiding azc ’s-Gravendeel op maandag 26 augustus

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vangt sinds eind 2021, 400 asielzoekers op in de gemeente Hoeksche Waard aan de Kilweg 41 in ’s-Gravendeel. Onlangs heeft de gemeente bij het COA aangegeven medewerking te willen verlenen aan een mogelijke uitbreiding voor vijf jaar van het bestaande asielzoekerscentrum (azc). Om dit te realiseren dient het COA begin september een vergunningsaanvraag in. Deze aanvraag is nodig om op de bestaande locatie tijdelijke woonunits van twee bouwlagen hoog te plaatsen voor de opvang van 100 extra asielzoekers.

Landelijke opgave
Per februari van dit jaar trad de zogeheten Spreidingswet in werking. Iedere gemeente in Nederland moet volgens deze wet bijdragen aan de opvang van asielzoekers. Zo moet gemeente Hoeksche Waard 550 plekken voor asielzoekers bieden. Om invulling te geven aan deze verplichting, heeft de gemeente de bestaande azc-locatie aan de Kilweg in ’s-Gravendeel aangewezen als mogelijke uitbreidingslocatie.

Informatiebijeenkomst

Voor omwonenden en andere geïnteresseerden organiseert COA op maandag 26 augustus van 19:00-20:30 uur een inloopbijeenkomst bij Ons Centrum in de Kerkstraat 25 in ’s-Gravendeel. Hier wordt meer informatie gegeven en worden vragen beantwoord door medewerkers van het COA en de gemeente. Wilt u hierbij aanwezig zijn, dan dient u zich aan te melden door te mailen naar: [email protected].

Overige informatie van het COA over het huidige azc in ‘s-Gravendeel vindt u op:

https://www.coa.nl/nl/locatie/s-gravendeel-kilweg

Informatie over de opvang van asielzoekers in Hoeksche Waard leest u hier:  https://www.gemeentehw.nl/opvang


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren