Jubileumfeest bij Alerimus: Carla Doesburg 50 jaar in dienst

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Jubileumfeest bij Alerimus: Carla Doesburg is 50 jaar in dienst op de foto staat ze samen met haar hond Dribbel - Foto PR

Vandaag ligt de blauwe Alerimus-loper uit, onze collega Carla Doesburg is door en een haag van (oud) collega’s binnengehaald in de Buitensluis waar ze 50 jaar werkzaam is.

Trix van Os, directeur bestuurder van Alerimus is trots: “Carla staat een dag vol feestelijkheden te wachten, waar ze van tevoren niets van wist en collega’s in het ‘geheim’ mee bezig zijn geweest. Carla wordt vandaag in het zonnetje gezet en verrast met muziek, eten, cadeaus en met dieren, want naast deliefde voor bewoners van de Buitensluis hebben ook dieren een speciaal plekje in Carla’s hart.”

Loopbaan Carla Doesburg
Carla is op 19 augustus 1974, op 15-jarige leeftijd, in de Buitensluis begonnen. Je kon toen nog zonder diploma aan de slag. Ze kwam op haar 17e intern wonen in de Buitensluis om opgeleid te worden tot ziekenverzorgster. Later behaalde ze dediploma’s voor Helpende, Verzorgende-IG en Psychogeriatrische Zorg. Tot haar 40e heeft Carla gewerkt ‘aan bed’. Daarna werd ze activiteitenbegeleidster op de huiskamer(s) bij Alerimus, bereidde maaltijden in de keuken en vandaag de dag is Carla individueel begeleider en kan ze vanuit die rol en functie extra aandacht geven aan bewoners.

Alerimus-jasje
Trix van Os: “Carla heeft haar Alerimus-jasje ‘aan de wilgen gehangen’ – als individueel begeleider loopt ze niet meer in werkkleding rond maar in haar eigen kleding om zo een huiselijk gevoel te creëren, voor bewoners en misschien ook (stiekem) voor zichzelf – want als je 50 jaar gewerkt en 10 jaar gewoond hebt in de Buitensluis, mag je het met recht je thuis noemen. Carla kon met 45 dienstjaren op zak, al gaan genieten van haar pensioen maar dat wilde ze liever niet. Wel is ze minder gaan werken, ook omdat ze mantelzorger is voor haar moeder, die ze voorheen thuis verzorgde en nu dichtbij woont,in de Buitensluis.”

Warm zorghart
,,Carla Doesburg is een nuchtere Hoeksche Waarder mét een warm zorghart. Zij is zeer betrokken en wil bewoners een mooie dag bezorgen. Ze is een vroege vogel die om 7:00 uur of soms al veel eerder, op de afdeling te vinden is en dan buiten haar werktijden om, een ontbijtje maakt of extra aandacht heeft voorbewoners die het nodig hebben. Carla is een vertrouwd gezicht en met haar jarenlange ervaring ook een welkom aanspreekpunt voor collega’s. Ze heeft de afgelopen 50 jaar het verschil voor veel oude inwoners van Numansdorp en ook van haar (oud)collega’s. Dat is een prestatie van formaat en maakt ons trots en dankbaar.” Daarom is het vandaag hoogfeest in de Buitensluis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren