Echtpaar Barendregt-Arendonk uit Mijnsheerenland viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Echtpaar Barendregt-Arendonk uit Mijnsheerenland viert diamanten jubileum - Foto Jeffrey Groeneweg - Qphoto

Het is vandaag 60 jaar geleden dat meneer N.W. Barendregt (83) en mevrouw D. Barendregt-Arendonk (80) uit Mijnsheerenland in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Huibert Steen ging vanochtend langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

Meneer is geboren op de Kakelhof aan de Schenkeldijk in ’s-Gravendeel. Later verhuisde hij met zijn ouders en zus Josien naar de Strijensedijk aan de Mookhoek, waar hij tot aan zijn trouwen woonde. Mevrouw is geboren in Hagestein. Beiden waren oorlogskinderen die in verschillende delen van Nederland opgroeiden.

Dikky verloor op 8-jarige leeftijd haar moeder en moest daardoor een paar jaar bij een tante in Limburg wonen. Ze werd alleen op de trein gezet richting het zuiden. Dat had best impact op een kind van die leeftijd. In Limburg ging de Watersnoodramp van 1953 aan haar voorbij. Het gezin van Nico moest bij deze natuurramp vanuit het dakraam in een bootje springen. Gelukkig werden zij gered.

Na veel omzwervingen (mevrouw woonde na haar terugkeer in Vianen en Hardinxveld-Giessendam) kwam het gezin in Puttershoek wonen. Daar was werk in de suikerfabriek. Dikky werkte in Puttershoek op het naaiatelier van de STER. Ze maakte als coupeuse prachtige kleding en tot op de dag van vandaag kan de familie nog bij haar terecht voor een verstelklus.

Ontmoeting op de hangplek bij De Beer
De twee ontmoetten elkaar in 1962 in Puttershoek. In die tijd was de ‘hangplek’ voor jongeren bij De Beer, een lange betonnen muur langs de Oude Maas om het dorp te beschermen tegen hoog water. Tijdens een wandeling langs De Beer viel Dikky’s oog op die leuke man uit de Mookhoek, maar de week erna wist ze niet meer precies hoe hij eruitzag. Het enige wat ze zich herinnerde was dat hij niet groot was en een zegelring had. Gelukkig kwam hij opdagen, met ring en al, en hun verkering was een feit.

Ze verloofden zich in 1963 en op 20 augustus 1964 trouwden ze in Puttershoek. Na een poosje ingewoond te hebben bij zijn ouders kregen ze al snel een huis toegewezen in de Boompjesstraat in Strijen. Daar werden hun 2 dochters Corina en José geboren. Later verhuisden ze naar de Julianastraat in Strijen. Het echtpaar heeft 53 jaar in Strijen gewoond en woont nu alweer 4 jaar in een mantelzorgwoning bij hun oudste dochter in Mijnsheerenland. Ze hebben 6 kleinkinderen.

Meneer werkte lange tijd voor het energiebedrijf in Dordrecht dat later Eneco werd. Mevrouw werkte lange tijd bij Burgers in Strijen.

Hun geheim van een goed huwelijk: er vóór en mét elkaar zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren