Echtpaar Robbemont-van Essen uit ‘s-Gravendeel viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Robbemont-van Essen uit ‘s-Gravendeel viert diamanten jubileum - Foto Jeffrey Groeneweg - QPhoto

Het is vandaag 60 jaar geleden dat meneer P. Robbemont (81) en mevrouw P.A. Robbemont-van Essen (77) uit ‘s-Gravendeel in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Paul Boogaard ging vanochtend langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

Meneer is geboren in ’s-Gravendeel, mevrouw in Zwijndrecht. Op jonge leeftijd verhuisde zij naar Puttershoek. Ze hebben elkaar ontmoet toen mevrouw met haar vriendinnen naar ’s-Gravendeel ging fietsen. Daar zagen ze elkaar voor het eerst. Van het een kwam het ander en ze kregen vaste verkering. Ze trouwden toen hij nog in militaire dienst was. Daarna hebben ze 3 jaar bij allebei de ouders ingewoond, totdat ze een woning in ’s-Gravendeel aangeboden kregen. Ze wonen nu al 57 jaar in hetzelfde huis en hopen daar, zo lang het kan, te kunnen blijven wonen.

Het echtpaar heeft 2 kinderen (een dochter en een zoon) en 4 kleinkinderen.

Hij begon met werken in het glas. Na zijn diensttijd begon hij bij Hormann drainage. Daar heeft hij 42 jaar gewerkt, tot aan zijn pensioen. Zij werkte in een winkel in Dordrecht. Later ging ze als interieurverzorgster in de avonduren bij HW Wonen werken. Dat heeft ze 21 jaar gedaan.

Meneer had 40 jaar tropische vogels en hij houdt van puzzelen. Mevrouw houdt van lezen. Samen fietsen ze heel veel. Daar houden ze allebei van.

Het geheim van het huwelijk van echtpaar Robbemont is: elkaar steunen door dik en dun.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren