Goede oogst voor CDA Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

De fractieleden van CDA Hoeksche Waard kennen geen komkommertijd. Ook tijdens de zomerperiode zijn ze actief. Zo bezochten ze komkommerteler Floris van der Linden in Oud-Beijerland, die komkommers teelt en oogst van de beste kwaliteit. De fractieleden van het CDA kijken ook terug op een goede oogst in het afgelopen politieke seizoen. Alle fractieleden zetten zich in voor verschillende thema’s.

Fractievoorzitter Paul Rijken zet zich in voor meer woningbouw, bijvoorbeeld door als gemeente zelf grond te kopen en daar huizen op te bouwen. Ook wil hij dat de gemeente beter bereikbaar is voor inwoners. 

Ad Valkenburg heeft zich ingezet voor een betere ontsluiting van nieuwbouwplan ‘s-Gravendeel West. Er bleek toch een aansluiting via de nieuwe parallelweg mogelijk waardoor de bouw van deze wijk door kon gaan. Een nette en veilige woonomgeving vindt hij belangrijk, net als ecologisch groenonderhoud op plekken waar dat kan en past. Hij blijft zich sterk maken voor beter groenonderhoud. Inwoners moeten beter geïnformeerd worden over de ecologische aanpak in hun straat of wijk.

Jeanette Kuipers spant zich in voor een goed vestigingsklimaat voor huisartsen. Ook de Jeugdzorg moet goed georganiseerd en betaalbaar zijn. Daarnaast lobbyt zij voor een buurthuis in elk dorp. Buurthuis de Polderboom in Goudswaard en Me Mekaer in Strijen zijn inspirerende voorbeelden voor buurthuizen in onder andere Westmaas, Heinenoord en Strijensas. De focus van Pieter van der Meer blijft liggen op betaalbare woningen voor jongeren. Tiny Houses staan door zijn inzet weer op de agenda. Daarnaast is hij actief voor sport- en cultuurverenigingen. 

Basjan Niemansverdriet houdt de vinger aan de pols bij grote verkeersvraagstukken. Deze hebben namelijk een groot effect op de woon- en leefomgeving. Hij is de enige agrariër in de gemeenteraad en weet als geen ander welk effect verkeersaanpassingen hebben op landbouwverkeer. De pilot Energiepolder waarbij agrariërs op het gebied van energie zelfvoorzienend kunnen worden is mede mogelijk gemaakt door de inzet van Niemansverdriet. 

Jolanda Koning vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Een mooi voorbeeld is toegankelijke en bespeelbare speeltuinen voor kinderen met en zonder beperking zoals bij speeltuinvereniging Jeugdland in Nieuw-Beijerland is gerealiseerd. Ook de openbare ruimte moet toegankelijk zijn, net als winkels en horeca. Niet alleen voor mensen met een rolstoel of rollator maar ook slechtzienden of slechthorenden. Kinderen met en zonder beperking moeten in de eigen woonomgeving naar school kunnen waardoor ze samen opgroeien.Spoedmedicatie buiten kantooruren moet beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar blijven. Na het sluiten van de nachtapotheek heeft het CDA afgelopen jaren aangedrongen op oplossingen. De ruimere openingsuren van de apotheek in Numansdorp op zaterdag zijn daar een voorbeeld van. Koning wil echter meer, zoals een spoedmedicatierobot. Adriaan van der Linden is het jongste lid van de fractie en richtte zich vooral op de belangen van jongeren zoals goed openbaar vervoer naar universiteiten en hogescholen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren