Echtpaar Veerman-van ‘t Hof uit Piershil viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Veerman-van 't Hof samen met wethouder Paul Boogaard - Foto: Arie Kievit

Het was dinsdag, 20 augustus, 60 jaar geleden dat meneer W. Veerman (79) en mevrouw N.M. Veerman-van ‘t Hof (79) uit Piershil in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Paul Boogaard ging dinsdagmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

Van kinds af aan een onafscheidelijk duo
Meneer en mevrouw zijn allebei in Piershil geboren. Van kinds af aan zijn ze een onafscheidelijk duo. In 1950 werd in Piershil in een zaaltje achter de lokale kroeg de eerste kleuterschool opgericht. Hier werden meneer en mevrouw Veerman al dikke maatjes van elkaar. Als kleine kinderen van 5 gingen ze samen langs de deuren om oude hoeden op te halen. Hiermee wilden ze knutselen om geld in te zamelen voor de kleuterschool. Na de opbrengst van maar 1 oude hoed kwam het duo te laat aan op school. Ze weten dit beiden nog heel goed. Meneer Veerman stond in de ene hoek te huilen en mevrouw in de andere hoek. Nu kunnen ze er samen nog steeds hard om lachen.

De hele basisschoolperiode waren de 2 dikke vrienden. Hij ging daarna naar de technische school in Oud-Beijerland, zij naar de huishoudschool in Klaaswaal. Toen zijn ze elkaar 2 jaar uit het oog verloren, maar daarna kregen ze, zoals mevrouw Veerman zelf zegt, ‘dikke verkering’.

Het echtpaar heeft 4 kinderen, 9 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. De jongste telg is pas 6 maanden. Alle kinderen en kleinkinderen wonen in Piershil. Meneer en mevrouw Veerman vinden dat heel gezellig. Ze zien ze bijna dagelijks en zijn dol op iedereen.

Mevrouw heeft als hobby handwerken, en meneer Veerman was 35 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Vanwege zijn leeftijd moest de heer Veerman daarmee stoppen op zijn 60e. Hij is nu erelid en gaat iedere maand nog even langs bij de brandweermannen in Goudswaard.

Het geheim van het huwelijk van echtpaar Veerman is: altijd in elkaar blijven geloven en vertrouwen hebben in elkaar!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren