FC Binnenmaas wint derby van SHO

6 Min Read

De jaarlijks terugkerende oefenwedstrijd werd deze maal op sportpark De Lange Weide gespeeld. De laatste editie kwam uit op een 2-0 overwinning voor SHO, op de dag dat hun supporters vereniging 60 jaar bestond. Waar SHO al drie oefenwedstrijden gespeeld had, was het voor de thuisploeg pas de tweede wedstrijd na vorige week CWO te hebben verslagen (5-1). SHO versloeg vorige week juist knap vierde divisionist Heerjansdam met 1-2.

In het begin van de wedstrijd had SHO wat meer de bal maar de spelers van FC Binnenmaas waren veel scherper in de duels en was dodelijk in de omschakeling. Na zo’n 10 minuten won Daan Leggedoor een duel rond de middenlijn en ging er als een haas vandoor. Alleen voor doelman Stehouwer behield hij goed het overzicht en zag de meegelopen ex SHO speler Rik Schouten niet over het hoofd. Het was voor Rik zo een koud kunstje om de bal langs de doelman te schuiven: 1-0. Wie dacht dat na deze voorsprong voor de thuisploeg bij SHO wel het tempo omhoog zou gaan kwam bedrogen uit. Hun tempo lag te laag om de hechte verdediging van FC Binnenmaas uit elkaar te spelen. En als er ergens zich een schietkans voordeed dan werd deze goed geblokt. Opvallend was hierin de rol van nieuwkomer Divano Hoks, die solide speelde of hij er al jaren speelt en dus een prima indruk achterliet. De grootste schietkans was er voor Kevin Angel, maar zijn inzet werd een makkelijke prooi voor doelman Thijs Botterhuis. In minuut 18 weer een mooie aanval van FC Binnenmaas. Van achteruit werd de bal zorgvuldig opgebouwd door Martijn Terlouw en Finn v.d. Bom, de bal werd daarna ingespeeld op Daan Leggedoor. Die hield de bal even vast en liet hem netjes “vallen” op de sterk spelende Kris van Efferen. Die bediende de diepgaande Youri van Ruiven in de diepte. Dit is nou net het liefste wat Youri dus doet en stoomde op langs de lijn. Net voor de achterlijn trok hij de bal goed terug op de inkomende Rik Schouten die via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen kegelde.Met deze voorsprong ging FC Binnenmaas nog makkelijker en met vertrouwen spelen en was het soms een genot om naar te kijken. Precies op het half uur was het Divano Hoks die een mooie lange vallende bal op Daan Leggedoor speelde. Die was zijn tegenstander weer de baas en stuurde nog maar eens Rik Schouten de diepte in. Rik moest zich nog wel ontdoen van een centrale verdediger maar dit ging hem prima af. Weer wist hij met een harde schuiver de lange hoek te vinden en stond het 3-0 voor de thuisploeg. Hierna gebeurde er niet veel meer voor beide doelen en floot de prima leidende scheidsrechter Jaap van Drunen voor de rust.

Na rust een wat ander wedstrijd beeld als de eerste helft. Trainer Sander Fakkel liet iedereen weer zijn minuten maken in de opbouwfase waarin zijn ploeg nu zit en leek SHO hierdoor meer de overhand te krijgen. Maar eerst was er nog wel een vierde goal voor FC Binnenmaas te noteren. Een schitterende lange rush van achter naar voren van Youri van Ruiven, die 2 spelers van SHO zijn hielen liet zien en met een perfecte voorzet Daan Leggedoor in staat stelde ook zijn verdiende goal mee te pikken,want bij de tweede paal rondde hij knap met zijn linker af in de korte hoek: 4-0. Direct daarna kwam het antwoord van SHO. De snelle spits Tim de Pender wist een voorzet van Joost van Eck knap binnen te koppen: 4-1. SHO leek nu wel door te drukken maar had pech met een bal op de binnenkant van de paal. Maar daarna raakte FC Binnenmaas ook de paal, een kopbal van Junior van Esch na een voorzet van Dylan Doek. Daarna waren er wel weer kansen voor SHO maar steeds was daar doelman Thijs Botterhuis op zijn post of was de afwerking niet zuiver genoeg. En zo hield FC Binnenmaas heel knap stand met een inmiddels piepjong. Want de ingevallen Rick van Aalst, Rick v.d. Heiden en Dylan Doek die vorig seizoen nog in onder 23 speelden geven de technische staf weer meer opties lopende het seizoen met wat zij lieten zien. Maar eigenlijk zou je iedereen vandaag een compliment moeten geven voor het vertoonde spel.

Helaas krijgen we voor deze knappe 4-1 overwinning op een eerste klasser geen punten maar wel complimenten. Hier kan de staf zeker mee verder. Aanstaande dinsdag wordt er nog geoefend tegen buurman ‘s-Gravendeel. Deze terugkerende wedstrijd wordt nu bij FC Binnenmaas gespeeld. Aanvang is 20.30 uur. Daarna volgen de drie bekerwedstrijden om het “echie” ,te beginnen met een uitwedstrijd tegen het Goudse vv Donk. Aanvang daar is 14.30 uur.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.