Jarig Odensehuis organiseert een wandeling door de buurt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Boezem en Co - foto Archief

Hoeksche Waard Oud en Nieuw’ is het motto van de wandeling die op woensdag 4 september wordt gehouden in de wijk rond Boezem & Co in Oud-Beijerland. Het is een festiviteit in het kader van het tienjarig bestaan van het Odensehuis Hoeksche Waard.

Het evenement begint ’s morgens om 10.00 uur met een inloop in Boezem & Co aan de Boezemlaan, waar vandaan met een tussentijd van een kwartier groepjes vertrekken om de route te lopen. De wandeling is uitgezet met foto’s van de situatie zoals die vroeger was en foto’s van nu.

Vrijwilligers van Museum Hoeksche Waard, gekleed in historische dracht, begeleiden de wandelaars. Sabine Alders-du Bosc uit Strijen, dichter van de Hoeksche Waard, zal op enkele momenten, ook tijdens de lunch, gedichten voordragen die zij speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven.

Buurtbewoners zijn van harte welkom. Aanmelden kan via 0186-849170. Zij zijn, net als alle deelnemers, uitgenodigd voor het lunchbuffet dat om 12.00 uur begint in de zalen van Boezem & Co. De lunch wordt geserveerd door vrijwilligers van het Odensehuis.

Bij het uitzetten van de route wordt samengewerkt met diverse historische verenigingen. Het gaat bij de wandeling, die is bedacht in het inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie, om het stimuleren van beweging in samenhang met het activeren van herinneringen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren