SSS verliest van sterker NSVV

SSS en NSVV traden zaterdag 24 augustus aan voor de jaarlijkse Cromstrijense derby. Dit jaar werd de editie in Klaaswaal gespeeld onder het oog van ongeveer 350 toeschouwers.

Nadat de wedstrijd door scheidsrechter De Geus in gang was gefloten nam NSVV direct het initiatief en kon SSS slechts hopen dat een snelle tegentreffer uitbleef. Toch scoorde NSVV al in de 14e minuut door Jeroen Voshart die een kopbal diagonaal en onhoudbaar voor keeper Bins binnen wist te koppen. Na deze treffer kon SSS iets meer uit schulp kruipen en probeerde met lange ballen van achteruit de spitsen Dennis den Haan en Ynus Ekiz te bereiken. Eén van die lange ballen, gegeven door Ernesto Figuiera Comojo was een splijtende op Dennis den Haan. Den Haan was de verdediging te snel af en wist de uitkomende NSVV doelman koelbloedig te passeren en bracht in de 31e minuut de stand op 1-1. Lang mocht SSS niet genieten van de gelijkmaker, want 8 minuten later maakte Quinton Burk er al weer 1-2 van. Net daarvoor had SSS een kans op de voorsprong maar de mooie voorzet van Dennis den Haan werd gemist door Niels Huizer. Vlak voor rust moest SSS keeper Ti-Jey Bins nog handelend optreden na een inzet van Jasper Huisman.

Na rust een zelfde spelbeeld. NSVV overheerste, en probeerde met combinaties de SSS verdediging uit elkaar te spelen. SSS probeerde, waar het kon er nog uit te komen. In de 77e en 79e minuut was het NSVV wat de score verder opvoerde middels Kjetil Mol en Davy Snijders. Zo werd de einstand van 1-4 op het bord gezet en konden beide trainers terugkijken op een nuttige oefenwedstrijd.