Opbrengst ‘Smulfietsen 2024‘ aan Stichting ‘Wielewaal‘ overhandigd.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De cheque van € 3142,29 is op 23 augustus uitgereikt door Marianna van de Graaf, lid Community RCHW. (Rechts op de foto.) Nico Slikboer en Yvonne van Son (links) waren hier ontzettend blij mee. “Stichting Wielewaal kan het geld goed gebruiken voor vervoer van ouderen in de Hoeksche Waard”. - Foto PR

Op zondag 9 juni organiseerde Rotary Club Hoeksche Waardvoor de vijfde keer ‘Smulfietsen’.Een jaarlijkse fietstocht van ruim 30 km door de Hoeksche Waard waar meer dan 100 fietsers aan deelnamen.

Onderweg hebben de deelnemers leuke locaties bezocht engenoten van streekgebonden heerlijkheden. Dankzij deinschijvingen, de donatietickets en sponsoringen, is er eenbedrag van 3142,29 opgehaald dat geschonken is aan de Wielewaal.

 

De eerste keer (2018) dat de club ‘Smulfietsen organiseerde,was dit meteen een groot succes.

In 2019 was het aantal inschrijvingen ruim verdubbeld.
De opbrengst van Smulfietsen gaat elk jaar naar een goed doel.De eerste 2 jaar is de opbrengst naar

Stichting de Overbrugging gegaan. In 2022 heeft de club gekozen voorStichting Samen Circulair uit Oud-Beijerland en in 2023 is de opbrengst naar Hospice HW gegaan.

Dit jaar werd er gefietst ten bate van de Wielewaal: dé haal- en brengservice in de Hoeksche Waard. De stichting heeft als inzet lokaal en gratis vervoer te regelen in de verschillende kernen van de Hoeksche Waard. De Wielewaal is een auto die bestuurd wordt door vrijwilligers. Er is ruimte voor drie passagiers, een rollator of opvouwbare rolstoel en een boodschappentas. Dankzij dit initiatief zijn mensen die minder mobiel zijn, minder afhankelijk van anderen voor een boodschap of afspraak in eigen dorp. En onderweg kan er nog een praatje gemaakt worden met de bestuurder of eventuele medepassagiers. Een geweldig initiatief dat bijdraagt aan de zelfredzaamheid van en het voorkomen van eenzaamheid van kwetsbare inwoners. Sinds kort is er een grotere auto aangeschaft die u op de website kan bewonderen.

Thuis blijven kan altijd nog!!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren