Ruime overwinning SHO tegen Hellevoetsluis

Als laatste voorbereiding voordat het toernooi om de districtsbeker gaat beginnen kruiste SHO de degens met Hellevoetsluis. Het was na de ruim drie weken die de nieuwe SHO-trainer Ed Kruijthof met de selectie bezig was, pas het eerste optreden in eigen huis van het wit/zwarte vlaggenschip.

Tegen de ambitieuze vestingsstadbewoners die een handvol spelers van Brielle mochten en konden verwelkomen, begon SHO zonder Kevin Angel en Jesse Vermaat en de twee nieuwkomers Robin Boot en Rasjid Browne zijn nog geblesseerd. Bart van Eck, weer terug na een half jaar backpacken, is nog druk bezig met optrainen om daarna weer een basisplek af te dwingen. Doelman Niels Steehouwer bleef ook aan de kant zodat Sem Stada anderhalf uur de kans kreeg om zijn talenten te tonen.
Robin Winkels, die nog twee wedstrijden schorsing moet uitzitten vanwege de rode kaart tegen Heerjansdam bijna drie maanden geleden, verhuisde naar het middenveld zodat het hart van de defensie nu werd gevormd door Danny Kerpel met Aron van Schaik.
Binnen een paar minuten al een eerste dreiging via Tim de Pender die de doelman voor zijn doel zag staan, maar het schot van ruim twintig meter eindigde op de kruising.
Na een kwartier was het wel raak voor SHO’s topscorer van vorig seizoen. Na een aanval over de rechterkant kon Tim – vrijwel ongedekt midden voor het doel – van dichtbij raak schieten: 1-0.
De eerste helft ging verder aardig gelijk op waarbij de centrumverdedigers en doelman van SHO een paar maal flink werden getest en overeind bleven.
Na de rust waren het de gasten die tweemaal het aluminium van het door Stada verdedigde doel als sta-in-de-weg zagen.
Daarna nam SHO het weer over en Dedier Bos zorgde voor 2-0 en 3-0. Vervolgens trof Yur Snoek met een fraai afstandsschot de paal maar scoorde daarna wel de 4-0. Vlak voor tijd tekende Tim de Pender met een kopbal voor de 5-0 eindstand. Een ruime overwinning voor SHO met als extra opsteker een clean sheet voor de verdediging.
Na vijf wedstrijden is Tim de Pender topscorer van de voorbereiding met 4 doelpunten. Jesse Vermaat en Dedier Bos scoorden ieder tweemaal. De overige vier van de twaalf door SHO gemaakte doelpunten kwamen op naam van Aron van Schaik, Joost van Eck, Kevin Angel en Yur Snoek.
Door de overwinning zullen trainer Ed Kruijthof en zijn assistenten Alexander de Graaf en Jaap den Boer, overigens zonder overmoedig te worden, met een wat geruster gevoel naar de eerste bekerronde kijken, aanstaande zaterdag 15.00 uurop de Kikkershoek tegen Graaf Willem II VAC, een eerste klasser uit Wassenaar.