Sloop van iconische Alcazar in Puttershoek voltooid: Een nieuw Hoofdstuk voor de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Stebru

PUTTERSHOEK – Het iconische pand van Alcazar, jarenlang een bekend evenementen- en uitgaanscentrum in de Hoeksche Waard, is nu volledig verdwenen uit het straatbeeld. Wat ooit een bruisende plek was voor feesten, concerten en culturele evenementen, heeft plaatsgemaakt voor een kale vlakte, klaar voor een nieuwe toekomst. Nooit zal er meer zo mooi en goed evenementencentrum in de Hoeksche Waard als Alcazar zijn.

De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de contouren van de nieuwe ontwikkeling beginnen zichtbaar te worden. Infra-aannemers zijn volop bezig met de aanleg van riolering, nutsleidingen en bouwwegen, waarmee de basis wordt gelegd voor de bouw van nieuwe woningen. Dit project markeert een belangrijke transformatie van het gebied, waar binnenkort een nieuwe woonwijk zal verrijzen.

Toch heerst er bij veel inwoners een gevoel van gemis. Met het verdwijnen van Alcazar verliest de Hoeksche Waard één van zijn weinige grote en het beste evenementencentra van de Hoeksche Waard, een plek waar talloze herinneringen zijn gemaakt. Het biedt echter ook kansen voor vernieuwing en groei, al blijft het zonde dat er geen volwaardige vervanger in de regio is.

Binnenkort zal de bouw van de nieuwe woningen starten, waarmee de volgende fase in de herontwikkeling van het terrein in gang wordt gezet. De regio kijkt met gemengde gevoelens vooruit naar wat de toekomst zal brengen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren