NSVV wint overtuigend de eerste bekerwedstrijd tegen het Haagse HVV

4 Min Read

Zaterdag 31 augustus jl. was het Haagse HVV de tegenstander, dat uitkomt in de 1e klasse C.De andere tegenstanders in onze poule zijn SVC ’08 uit Wassenaar en Zuidland, beide 2e klasse.

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen was het vanaf het begin al vuurwerk. In de 3e minuut passeerde een aanvaller van HVV met een droge schuiver in de verre hoek Jarmo Hartgers. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Uit een voorzet vanaf de rechterkant was het in de 7e minuut raak aan de andere kant. Davy Snijders ronde op fraaie wijze af.

NSVV nam vervolgens het initiatief, wat resulteerde in kansen voor onder andere Jasper Huisman en Jessy Fortes. In de 28e minuut was het wel raak. Een vloeiende aanval, opgezet door Jasper Huisman belande via een voorzet op maat van Davy Snijders voor de voeten van de mee opgekomen Cerezo Drenthe, die de bal voor het intikken had. Bij één van de spaarzame uitvallen van HVV liep Jasper Huisman (praten) tegen een gele kaart aan. Vlak voor rust was het weer Jasper Huisman die aan de basis stond van een mooie aanval. Via Boyd van Andel kwam de bal bij Cerezo Drenthe die zich met een fraaie actie vrij speelde. De paal stond dit keer in de weg. NSVV ging met een 2-1 voorsprong de rust in, wat op zich een zwakke afspiegeling was van de kansenverhouding.

Al vroeg in de 2e helft moest Jessy Fortes geblesseerd het veld verlaten. Fabian Korbijn was zijn vervanger in het centrum van de verdediging. In de 50e minuut was het wederom raak. Een lob van Boyd van Andel over de keeper van HVV, werd door Davy Snijders tot doelpunt gepromoveerd. Er ging mogelijk buitenspel aan vooraf, maar de grensrechter hield de vlag omlaag. De 3-1 stond daarmee op het scorebord.

Het spelbeeld in de 2e helft was niet anders dan voor rust. NSVV was heer en meester en gaf geen kansen weg. In de 71e minuut schoot Jeroen Voshart, na een mooie aanval over meerdere schijven de wedstrijd definitief in het slot. Nu vlagde de grensrechter wel voor buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. In de slotfase, die door de vele wissels aan beide kanten, maar zeker ook het warme weer, rommelig werd, werd er niet meer gescoord.

Een overtuigende overwinning in de eerste bekerronde dus. De andere wedstrijd in onze poule eindigde in een 1-0 overwinning voor Zuidland.

Volgende week staat om 14.15 uur de bekerwedstrijd tegen SVC’08 op Oostersportpark Wassenaar op het programma.