Ruime overwinning voor Zinkwegse Boys in bekerduel tegen Hermes-DVS

De 1e bekerwedstrijd was thuis tegen (omniclub) Hermes-DVS uit Schiedam, dat dit jaar 140 (!) jaar bestaat en ook uitkomt in de 3e klasse.

In het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Zinkwegse Boys het spel controleerde, en op de juiste momenten vooral via de vleugels gevaarlijk wilde worden.Een tegenvaller voor de ploeg van Peter van Dam was dat Rens Burgwal al snel met een blessure naar de kant moest, Thomas van Gilst was zijn vervanger.Ondanks het overwicht in balbezit voor de thuisploeg was het Hermes-DVS dat in de beginfase de beste kansen kreeg in de tegenaanval. Maar de kansen gingen naast of waren een prooi voor doelman Max Herkhof. Uiteindelijk was het dan toch Zinkweg dat terecht op voorsprong kwam, Ryan Dirkx kapte vanaf links naar binnen maar zijn schot vanaf 16 meter leek niet hard genoeg. Maar de keeper kreeg de bal niet klemvast en deze rolde voor de voeten van Thomas van Gilst, die het kadotje uitpakte en koel de 1-0 binnen tikte. Even later was het een korte corner van links, waarbij Milan van Breugel met rechts de bal met een curve op de rechterkruising schoot, de terugspringende bal kwam bij de volledig (maar niet buitenspel) vrijstaande Daan Stam en die maakte van dichtbij geen fout, 2-0. Hermes-DVS leek hierdoor mentaal geknakt en de rest van de 1e helft was het Zinkwegse Boys dat de volledige controle had maar omdat de laatste eindpass vaak net ontbrak bleef het bij 2-0 met rust.

In de 2e helft een zelfde beeld, Zinkwegse Boys met het betere van het spel en kansen. En Hermes-DVS dat gedwongen werd om te loeren op een uitval. Na meerdere gevaarlijke momenten voor de goal van de uitploeg was het Marnix de Koning die zijn inzet tergend langzaam het doel in zag rollen, een verdediger uit balans probeerde de bal nog weg te schieten maar miste de bal volledig. Na de 3-0 waren er enkele wisselingen. Een van de invallers, Michael Vermaas liet direct zien meerwaarde te hebben door op snelheid de diepte in te duiken, en 1-op-1 met de keeper deze te omspelen en de 4-0 binnen te schuiven. Het leek ook nog 5-0 te worden, maar Marnix zag zijn inzet van dichtbij op de lat verdwijnen. Ook Hermes-DVS kreeg nog wel wat kansen op een eretreffer, maar Zinkweg doelman Max liet zich niet meer verschalken, waardoor het 4-0 bleef.
Een prima 1e overwinning in de beker, volgende week zaterdag 7 september volgt de 2e bekerwedstrijd: een verre uitwedstrijd bij Aarlanderveen (bij Alphen aan den Rijn), aanvang 14:30 uur.

Dinsdag 3 september wordt er weer geoefend thuis tegen SCO’63, aanvang 20:00 uur.