SHO wint van Graaf Willem II VAC

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto Adrie Troeleman
De eerste officiële wedstrijd van de nieuwe jaargang zit erop. In de eerste speelronde van het districtsbekertoernooi speelde SHO in eigen huis tegen Graaf Willem II VAC, tweede klasser uit Wassenaar. Een onbekende tegenstander, nooit eerder troffen de clubs elkaar. Trainer Ed Kruijthof had voor de wedstrijd nog wel een puzzeltje te leggen voor wat betreft de personele bezetting vanwege absente spelers. Ook nu ontbraken de drie nieuwkomers nog en tel daarbij op de blessure van Jesse Vermaat, afwezigheid van Yur Snoek en de schorsing van Robin Winkels en omdat andere elftallen ook weer moesten spelen, dan is duidelijk dat het schrapen was voor de trainer. Daarmee lag de weg helemaal open voor het debuut van Bas van Baardewijk (17) die gewoonlijk deel uit maakt van de SHO O23.
 

In de eerste helft maakten de spelers een echte zomerdagwedstrijd van waarbij het tempo bepaald niet al te hoog lag. Voor de doelen gebeurde niet veel, de beste kans was voor Joost van Eck die een voorzet net te zacht inkopte waardoor nog een Wassenaarse ingreep mogelijk was. Na de drinkpauze halverwege verdween een vrije trap op een kansrijke plaats in de bossages achter het doel en even later ging een schot van Tim de Pender dezelfde weg. In de slotminuut leek een afstandsschot op het lege doel een treffer op te leveren maar de paal redde de bezoekers.
Onze debutant Van Baardewijk, die volop inzet toonde maar toch nog wel tekort kwam tegen de stugge verdedigers maar in ieder geval wel ervaring opdeed, mocht gaan douchen en werd vervangen door Sven van der Have (21) die, voor zover uw schrijver kon nagaan, eveneens debuteerde in een bindende wedstrijd van de hoofdmacht. Sven speelde al een paar seizoenen in het tweede elftal en hoort nu ook bij de selectie van O23.
Na de rust ging het tempo wel wat omhoog wat nog geen oogstrelend spel opleverde maar wel meer strijd en overtredingen waardoor het spel te vaak stil lag.
Zeven minuten in het tweede bedrijf kwam SHO op voorsprong. Een assist van aanvoerder Kevin Angel werd door Joost van Eck binnengekopt: 1-0.
SHO leek niet lang van de voorsprong te kunnen genieten want nog binnen het uur lag de bal op de stip voor het SHO doel. Een heel verschil met vorig seizoen toen we de eerste strafschop tegen pas in de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse kregen, begin februari van dit jaar. Maar doelman Steehouwer hoefde niet veel te doen omdat het leer in de ballenvanger eindigde.
De gasten bleven toch aandringen en omdat het SHO niet lukte om de trekker over te halen bleef de dreiging van een tegendoelpunt boven het duel hangen. Op driekwart van het duel was het dan ook zover: 1-1 en leek het er nog even op dat we zelfs met lege handen zou blijven.
 
SHO herpakte zich precies op tijd en rond de tachtigste minuut kopte Tim de Pender, op aangeven van opnieuw Kevin Angel, de Beijerlanders naar de winst: 2-1.
De andere wedstrijd in poule 10, Voorschoten’97 – Brielle eindigde in 0-0.
Zaterdag 7 september Brielle – SHO en Graaf Willem II VAC – Voorschoten’97.
De eerstvolgende thuiswedstrijd van SHO is op 28 september tegen NSVV.
 
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Aron van Schaik, Ferdinand Römelingh; Jesper Troost, Joost van Eck, Kevin Angel; Bas van Baardewijk, Tim de Pender, Dedier Bos.
Wissels:
46’ Sven van der Have voor Bas van Baardewijk
72’ Job van der Meijde voor Dedier Bos
Doelpunten:
52’ 1-0 Joost van Eck
58’ Graaf Willem II VAC mist strafschop
71’ 1-1 ?
80’ 2-1 Tim de Pender
Kaarten:
Scheidsrechter Ricardo Mulder uit Alphen aan de Rijn had geel voor Joost van Eck van SHO en Leo Dijkhuizen van de gasten.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren