SSS na lastig begin langs Excelsior’20

4 Min Read
Foto John van Zetten

De eerste bekerwedstrijd bracht SSS naar Schiedam waar het tegen Excelsior’20 aantrad. Excelsior’20 had afgelopen seizoen nog een periodetitel veroverd, maar wist desondanks niet te promoveren.

Het begin van deze pot was duidelijk voor de thuisploeg en SSS liep in het eerste halfuur achter de tegenstander aan. Dat resulteerde in de 21e minuut ook in een achterstand van 1-0. Na een lastig half uur kwam SSS meer in de wedstrijd en was het meer op de helft van de Schiedammers te vinden. Het combinatiespel werd beter en zo kwam SSS steeds dichter bij de goal van de thuisploeg. Nadat Dennis den Haan in de 26e minuut een vrije trap net buiten het 16 meter gebied in de handen van de keeper schoot, was het in de 29e minuut wel raak. Een soepel lopende aanval via Tim van Zetten die Feni Bileti in de loop aanspeelde werd de voorzet van Bileti door Dennis den Haan vanaf randje 16 meter op koelbloedige wijze met zijn linker afgerond, 1-1. Helaas was deze vreugde van korte duur, want net voor rust maakt Excelsior’20 er 2-1 van door uit een lange bal van achteruit een vrije doortocht te krijgen op SSS keeper Ti-Jey Bins. Net daarvoor scheerde een vrije trap van Excelsior’20 over de kruising van het SSS doel.

Na rust kwam SSS met andere bedoelingen uit de kleedkamer. Met meer inzet maar ook beter voetbal was SSS van plan de 3 punten mee te nemen naar Klaaswaal.  De gelijkmaker leek er in de 48e minuut te komen doordat een voorzet van Tim van Zetten keurig door Yunus Ekiz werd ingekopt. De assistent-scheidsrechter vlagde voor (onterecht) buitenspel, en helaas nam de scheidsrechter nam dit signaal over. Dat de scorende speler achter de bal bleef was de scheidsrechter helaas ontgaan. SSS moest dus blijven zoeken naar de gelijkmaker, die er ook kwam. Een handsbal in de 16 meter leverde SSS in minuut 53 een penalty op die feilloos werd binnengeschoten door Yunus Ekiz, 2-2. SSS kreeg steeds meer de overhand en de kansen stapelden zich op. Uit een verre inworp van Edison Warner kwam de bal voor de voeten van Feni Bileti. Hij liet er geen gras over groeien en ramde de bal in de touwen, 2-3. En of dat nog niet genoeg was zorgde invaller Floris Pronk in de 72e minuut voor de 2-4 door wederom een verre inworp van Warner achter de goalie van de thuisploeg te jagen. In minuut 80 wist Ti-Jey Bins nog een tegengoal te voorkomen door met een katachtige redding de tegenstander niet dichterbij te laten komen.

Na een wat stroef begin trok SSS uiteindelijk na 90 minuten terecht aan het langste eind. De komende 3 weken speelt SSS thuis te beginnen tegen Groeneweg uit Zevenhuizen dat nipt onderuit ging tegen Vitesse Delft met 0-1. Deze wedstrijd begint een uur eerder dan normaal, namelijk om 13.30 uur.