Verdienstelijk gelijkspel voor Fortuna Be Quick tegen Pernis

Afgelopen zaterdag begon Fortuna Be Quick het bekeravontuur versie 2024-2025 met een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen vierdeklasser Pernis. Een op een groot aantal plaatsen afwijkende veldbezetting vanwege vakantievierders en gekwetsten noopte oefenmeester Pascal van den Hoek tot een voorzichtige spelopvatting.

Arbiter Biesot gaf beide partijen volop de vrijheid en floot slechts indien het strikt noodzakelijk was. Op slag van rust moest de jonge, verdienstelijk keepende stand-in uit eigen kweek voor de afwezige Bryan Huijzers, Roan Slats, capituleren voor een bekeken schuiver van Pernisser Mike Witte, 0-1.

Na de thee drong de thuisclub wat meer aan en won veel persoonlijke duels. Zodoende ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd met diverse kansen over en weer. In minuut 59 bracht Joeri Heistek beide partijen weer in evenwicht met een rake inzet langs Pernis- doelman Jeffrey Meijboom: 1-1. Fortuna Be Quick- verdediger Jesse Colijn moest nog één keer zijn doelman Roan Slats assisteren op de doellijn, en voorkwam daarmee een uiteindelijk onverdiende nederlaag.

Basisopstelling: Roan Slats, Wouter Bijl (60’ Thomas Gennissen), Jesse Colijn, Rick Wijnbeek, Justin Munne (70’ Mark van Gilst), Sander van der Giesen, Lennard Munne (60’ Nardo Tol), Thomas van Peperstraten (46’ Jacco Vink), Thimo Herrewijnen, Joeri Heistek, Indy Reedijk (46’ Nick van Prooijen).