Samen bouwen aan een goed thuis: ‘mobiele huiskamer’ brengt HW Wonen dichter bij de huurder

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – HW Wonen komt naar je toe! De ‘mobiele huiskamer’ verrijkt sinds vorige maand de HW Wonen vloot. Deze herkenbare wagen dient als verlengstuk van de dienstverlening en biedt huurders en woningzoekenden de gelegenheid om in hun eigen wijk met de corporatie in gesprek te gaan.

Hart voor de klant

In de afgelopen periode kreeg HW Wonen regelmatig de terugkoppeling dat huurders graag meer van hen zouden willen zien. “We realiseerden ons dat we als corporatie onvoldoende zichtbaar waren, en het idee voor de mobiele huiskamer was geboren,” aldus teamleider Sociaal Beheer Jolanda van der Vijver. “De nieuwe wagen met ingebouwde koffie- en theehoek moet ons letterlijk en figuurlijk dichter bij de inwoners van de Hoeksche Waard brengen.”

Medewerkers van verschillende teams trekken er de komende tijd op uit om HW Wonen te vertegenwoordigen met een luisterend oor, goed gesprek en antwoord op prangende vragen.

Leren van en met elkaar

Eind juli maakte de wagen zijn eerste kilometers. Een team van HW Wonen sprak toen met bewoners van de Saturnusstraat in Strijen over het opstellen van leefregels voor hun wooncomplex.

Vorige week stond de wagen met een hapje en een drankje bij de Prinsenhof in Puttershoek. Ook daar werd met bewoners van gedachten gewisseld over de leefregels. Daarnaast konden ze meedenken over het opknappen van de centrale ruimtes.

Laagdrempelig en waardevol

“Behalve informatief zijn dit soort bijeenkomsten voor ons heel leuk en waardevol”, vertelt consulent Sociaal Beheer Claudia den Haan van HW Wonen. “We krijgen zo de kans om in een ongedwongen setting met iedereen in gesprek te gaan. En onze huurders en andere geïnteresseerden kunnen op een laagdrempelige manier hun vragen en ideeën bij ons kwijt.”

Binnenkort bij jou in de buurt

De komende tijd toert de mobiele huiskamer door de verschillende kernen in de Hoeksche Waard. Houd voor de komende data en locaties de website in de gaten.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren