Inschrijving Cultuurprijs Hoeksche Waard geopend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op vrijdag 29 november wordt de Cultuurprijs Hoeksche Waard uitgereikt aan talenten binnen de podiumkunst. Onder podiumkunsten vallen alle uitingen op het gebied van muziek, theater, dans of cabaret, individueel, in groepsverband of in verenigingsverband.

Doel Cultuurprijs

Het doel van de Cultuurprijs is om ruim de aandacht te vestigen op het rijkdom aan kunst en cultuur in de Hoeksche Waard, het maatschappelijk belang te onderstrepen en de ontwikkeling van talent te stimuleren.

De Cultuurprijs Hoeksche Waard 2024 bestaat uit 2 categorieën

  • Jong Talentprijs t/m 21 jaar – prijzengeld € 500,-
  • Volwassenenprijs (22+) – prijzengeld € 1.000,-

De inschrijving voor de Cultuurprijs is geopend

De jury, met professionals van buiten de Hoeksche Waard, maakt hieruit een voorselectie. Deze selectie doet vervolgens auditie om een plaats in de finale op vrijdag 29 november te veroveren. Naast de bovenstaande prijzen, wordt er ook een waarderingsprijs (€250,-) uitgereikt aan een individu, organisatie of groep welke zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet, dan wel een bijzondere betekenis voor de cultuursector in de Hoeksche Waard heeft gehad. Deze winnaar wordt met een online stemming gekozen.

Meer informatie

De organisatie van de Cultuurprijs Hoeksche Waard is in handen van Hoeksche Waard Actief. Kijk voor meer informatie over de Cultuurprijs op de website van Hoeksche Waard Actief.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren