Wouter Kolff, commissaris van de Koning in Zuid-Holland; verbindend, dienstbaar en menselijk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Wouter Kolff ontvangt Haagse stropdas van Jan van Zanen - Foto PZH / Martijn Beekman

Op woensdag 4 september is de nieuwe commissaris van de Koning, Wouter Kolff, welkom geheten tijdens een buitengewone Statenvergadering van Provinciale Staten. De vergadering is terug te zien via de webcast.

Wouter Kolff werd tijdens de vergadering toegesproken door Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland en doyen: “Wij gaan als commissarissen ergens nergens over en daarmee gaan we overal over. Doe wat goed is voor de provincie Zuid-Holland, dan doen we met alle twaalf commissarissen wat goed is voor ons land.”

Hoop, liefde en verbinding

Verder werd Kolff welkom geheten door zes kinderburgemeesters uit Waddinxveen, Zuidplas, Dordrecht, Hoeksche Waard, Gorinchem en Gouda, vertegenwoordigers van het Zuid-Hollandse Burgerberaad en Huri Sahin en Jan van Zanen, burgemeesters van Rijswijk en Den Haag. Na een gedicht van de provinciedichter overhandigde plaatsvervangend voorzitter van PS Sinan Özkaya de voorzittershamer aan Wouter Kolff. “We hebben in onze provincie hoop, liefde en verbinding nodig. Een sterk en duurzaam netwerk waarin mensen echt naar elkaar luisteren en het beste in elkaar naar boven halen. Dat is onontbeerlijk in dit tijdsgewricht en daar ga ik me de komende jaren als commissaris hard voor maken in Zuid-Holland; verbindend, dienstbaar en menselijk”, aldus Kolff.

Wouter Kolff volgt Jaap Smit op die bijna elf jaar commissaris van de Koning in Zuid-Holland was. Vorige week woensdag werd Kolff beëdigd door Koning Willem-Alexander voor een ambtstermijn van zes jaar. Op 18 september is de eerste Provinciale Statenvergadering die Wouter Kolff zal voorzitten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren