Gebruikers CreActief pleiten voor behoud van het gebouw en cultuurfunctie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Een grote groep gebruikers van het CreActief heeft zich uitgesproken voor het behoud van zowel het gebouw als de collectieve functies die het biedt. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag, waar onder andere spreker Jacolien de Koning namens de groep het woord voerde, werd gepleit voor het behoud van het gebouw als monument en voor het gebruik ervan door de gemeenschap.

In een visie van zes pagina’s, die werd ondersteund door een PowerPointpresentatie, benadrukken de gebruikers de waarde van CreActief voor kunst, cultuur, welzijn, theater en film. Zij stellen dat woningbouw op deze plek ongewenst is, en dat er ruimte is voor synergie met een uitvaartcentrum, wat volgens hen juist goed zou kunnen samengaan.

De gemeenteraad zal aanstaande dinsdag, 10 september, debatteren over de toekomst van CreActief. Er wordt onder meer gesproken over de mogelijke komst van woningbouw en een uitvaartcentrum op deze locatie, maar de gebruikersgroep hoopt dat er andere, betere opties op tafel komen.

“Ons standpunt is duidelijk: geen woningbouw, maar behoud van CreActief als een belangrijke plek voor de gemeenschap,” aldus de groep. “We staan voor samenwerking en synergie, om een plek te creëren die op veel manieren waardevol is voor de inwoners van de Hoeksche Waard.”

De groep roept de lokale bevolking op om aandacht te besteden aan dit belangrijke debat en hun steun te betuigen voor het behoud van het CreActief.

Meer informatie over de visie en presentatie van de gebruikers is te vinden in de gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag, via [deze link]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren