Korbatjo verliest eerste competitiewedstrijd in streekderby tegen ADO

Oud-Beijerland – Zaterdag 7 september stond de wedstijd tegen ADO uit ‘s-Gravendeel op het programma. Waar eerder die middag het 2e team een ruime overwinning boekte tegen NIO, 19-8, was het nu de beurt voor het vlaggenschip om een goede start van het seizoen te kennen.

Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd. Goede aanvallen werden gespeeld, maar er werd ook goed verdedigd. Door doelpunten van Anne van Nes en Carlo van Veen stond er na ongeveer 10 minuten slechts een stand van 2-2 op het scorebord. Na deze fase verloor Korbatjo haar scherpte en werd er een groot gat geslagen door ADO wat resulteerde in een 3-10 ruststand.

Na een duidelijke peptalk door hoofdcoach Marcel Le pair startte Korbatjo aan de tweede helft. Begin deze tweede helft was het Korbatjo wat een stuk gretiger en scherper was. Dit zorgde voor 3 doelpunten in korte tijd door Anne, Luuk de Ruiter en Iris Nienhuis. ADO nam time-out en Korbatjo had weer hoop en energie geput uit deze goede fase. Maar Korbatjo wist het niet meer door te pakken na de time-out, waar ADO dit wel deed wat resulteerde in een paar snelle doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd kon Korbatjo nog mee blijven scoren door doelpunten van Mischa Coppens, Anne en Iris. Maar het was niet genoeg om de wedstrijd nog spannend te maken. 9-16.

Een valse start voor de hoofdmacht. Volgende week is er weer een herkansing. Ditmaal tegen Nexus uit Schiedam, ook het 2e team speelt hier. Het 2e start om 14:30, het 1e start om 16:00. We hebben alle aanmoediging nodig dus kom kijken!

Doelpuntenmakers: Anne van Nes (3x), Iris Nienhuis (2x), Ruby Vermaas, Luuk de Ruiter, Carlo van Veen & Mischa Coppens (allen 1x)