SSS pijnlijk onderuit tegen Groeneweg

Foto John van Zetten

De tweede wedstrijd in de beker is een thuiswedstrijd tegen derde klasser Groeneweg. Op verzoek van de tegenstander is het aanvangstijdstip vervroegd naar 13.30 uur. In de eerste minuten gelijk een grote kans, achteraf ook de enige in de 1e helft, voor Edison Warner maar hij stuit op de keeper. In de 12e minuut is het aan de andere kant wel raak en zo kijk SSS tegen een 0-1 achterstand aan. Verder waren er weinig hoogtepunten van beide teams in de 1e helft.

In de 2e helft een iets beter SSS maar de kansjes willen er nog niet in. In de 73e minuut is het Tim van Zetten die alleen voor de keeper komt en hij tikt de 1-1 binnen. Vier minuten later ligt de bal op de stip voor Groeneweg en die wordt feilloos benut: 1-2.  Niet veel later krijgt SSS de kans om de stand weer gelijk te trekken als een “schwalbe” van Floris Pronk een strafschop oplevert. Met vaste strafschoppennemer Dennis den Haan al op de bank is het Yunus Ekiz die achter de bal gaat staan maar helaas voor SSS mist hij. Dan treedt de aloude voetbalwet weer in werking en is het 1-3.  SSS gaat alles of niets spelen en Jaimy Hamerslag komt erbij in de spits. Al snel krijgt hij een grote kans maar hij mikt de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Groeneweg gooit even later de wedstrijd helemaal op slot als ze de 1-4 maken.

In de slotminuten krijgt SSS wederom een strafschop wegens vermeend hands en deze keer staat Tim van Zetten achter de bal maar ook hij weet dit buitenkansje niet te benutten en zo gaat deze wedstrijd met 1-4 verloren. Volgende week zaterdag mag SSS zich, wederom thuis, revancheren in de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Vitesse Delft.