Veel hulpvragen voor Hip Helpt Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Er worden steeds meer hulpvragen gesteld aan HipHelpt Hoeksche Waard. De organisatie voorziet duidelijk in een behoefte. HipHelpt Hoeksche Waard heeft als doel hulp te verlenen aan kwetsbare inwoners van de Hoeksche Waard op allerlei terreinen. HipHelpt Hoeksche Waard staat open voor alle hulpvragen van mensen die onvoldoende zelfredzaam zijn; mensen die niemand hebben om te helpen en ook geen geld hebben om iemand in te huren. Het gaat om hulp bij klusjes in huis, boodschappen doen,  een praatje maken, invullen formulieren, vervoer naar arts of ziekenhuis e.d.

Bij HipHelpt kunnen hulpvragen snel worden uitgevoerd. De hulpvragen komen binnen bij de helpdesk. De helpdeskmedewerker beoordeelt of de hulpvraag door HipHelpt kan worden aangenomen. De aangenomen hulpvraag wordt via telefoon, e-mail, website en HipHelpt app uitgezet onder de vrijwilligers met het juiste profiel. De technologie die we inzetten maakt een snelle match tussen hulpvrager en hulpbieder mogelijk.

HipHelpt is een aanvulling op de bestaande welzijnsorganisaties en initiatieven in de Hoeksche Waard. Met deze organisaties vindt een goede afstemming plaats, zodat we elkaar versterken. HipHelpt is beschikbaar voor alle inwoners van de Hoeksche Waard. Iemands achtergrond, cultuur of religie is niet van belang.De vrijwilligers (hulpbieders) van HipHelpt hebben in de eerste zeven maanden van dit jaar 212 hulpvragen kunnen uitvoeren. Helaas waren voor een deel van de hulpvragen onvoldoende vrijwilligers beschikbaar. HipHelpt zoekt daarom vrijwilligers.

Bij HipHelpt kunnen vrijwilligers aangeven wat zij willen en kunnen bieden. Zo worden zij alleen gevraagd voor hulpvragen die passen bij hun capaciteiten. Bij elke nieuwe hulpvraag kan men kiezen te accepteren of deze voorbij te laten gaan.  Door deze mogelijkheden wordt beoogd dat de vrijwilliger zich langdurig kan verbinden zonder overbelast te raken.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website www.hiphelpt.nl/hoekschewaard of bij de Helpdesk (0186-700262).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren