‘s-Gravendeel ronde verder in de KNVB Beker

5 Min Read
Foto Sandra Barth

Door de 2-3 overwinning van ’s-Gravendeel op sv Bolnes heeft ’s-Gravendeel de volgende ronde bereikt in de beker.

Makkelijk ging het zeker in de aanvangsfase niet. De gastheren maakten het ’s-Gravendeel in de opbouw lastig. Sv Bolnes verscheen diverse malen gevaarlijk voor doelman Ricardo Bakker.

De vijfdeklasser kwam binnen het kwartier zelfs op voorsprong. Knullig balverlies op het middenveld leidde de 1-0 in. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied was het Edilsony Dias Gomes die de bal diagonaal in de verre hoek schoot.

’s-Gravendeel wist hierna wel de weg naar het vijandelijk te vinden. Rond de éénentwintigste minuut veerde alles van ’s-Gravendeel op toen Dejan Bislimi binnen de zestien onderuit geschoffeld werd. Echter de arbiter wuifde het voorval weg. Zijn visie was dat Bislimi het duel zelf opzocht en het dus geen strafschop waard was.

’s-Gravendeel kreeg een mogelijkheid tot de gelijkmaker toen Zoey Hoogwerf knap Dustin Zomerhuis wist te vinden. Zomerhuis wist het net niet te vinden omdat doelman Mike Hamstra de bal tot corner wist te verwerken.

De verdiende gelijkmaker viel net na een half uur. Dejan Bislimi wist Perrie Huisman te bereiken die richting doel vuurde. De geloste bal van doelman Hamstra werd daarna probleemloos door Dustin Zomerhuis binnen gewerkt 1-1.

Hierna nog een behoorlijke kans voor Zomerhuis. Vanaf de rechterkant trok hij naar de binnenkant en schoot richting sv Bolnes doel, helaas werd de bal onderweg geblokt.

Vlak na de rust wist Dejan Bislimi al vallend de bal niet achter Hamstra te krijgen, nadat hij door Perrie Huisman bediend werd. De bal ging hoog over. In de tweeënvijftigste minuut een zeer grote mogelijkheid voor ’s-Gravendeel om op voorsprong te komen. In het vijfmetergebied wisten Dejan Bislimi, Perrie Huisman en Dustin Zomerhuis de trekker niet over te halen toen ze diverse malen de kans kregen om de bal achter doelman Hamstra te werken.

Na diverse malen nog de kans gekregen te hebben om op voorsprong te komen, werd in de achtenzestigste minuut dan toch de leiding gepakt. Nadat Ryan Aarnoudse de bal voorgaf en Dustin Zomerhuis de bal tegen de keeper schoot was het Dejan Bislimi die ’s-Gravendeel aan de leiding bracht.

Kort hierna werd de voorsprong verder vergroot. Zoey Hoogwerf kopte de bal, die hoog voor het doel viel, achter Hamstra 1-3.

’s-Gravendeel dacht er in de slotfase iets te makkelijk over en liet het klaarblijkelijk wat vieren. Sv Bolnes, dat toch bepaalde kwaliteiten binnen het team heeft, kreeg nog wat kansen. Zo had ’s-Gravendeel eerst nog geluk dat de bal tegen de paal belandde. Maar twee minuten voor het eindsignaal werd de stand verkleind naar 2-3. Noury Mulder was hier de verantwoordelijke voor.

Al met al een honderd procent score in deze bekercompetitie, negen punten uit drie wedstrijden.

Saillant detail in deze wedstrijd, allebei de trainers kregen van de matig leidende arbiter een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Hierna werden de trainers ook gemaand hun eigen dug-out op te zoeken na hun gezamenlijk normale conversatie.

Volgende week start de competitie, voor ’s-Gravendeel met een uitwedstrijd tegen het niet onbekende Rozenburg. Aanvang op sportpark West aan de Vinkseweg is 14.30 uur.