Sponsorloop Heinenoordse scholen en Museum Hoeksche Waard voor de Hartstichting

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Actie sponsorloop Hartstichting - Foto Museum HW

Museum Hoeksche Waard heeft een tentoonstelling over de kleur rood: Verrassend rood, over meekrap en meer. Het museum kiest ervoor om een actie te organiseren voor de Hartstichting. Ons bloed is rood, ons hart pompt het bloed door ons lichaam. Het is belangrijk dat het hart goed werkt. 29 september is het Wereld Hart Dag. Er wordt gevraagd om die dag in het rood gekleed te gaan om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.


Bij veel vrouwen worden de signalen dat er iets mis is met het hart (te) laat herkend. Er bestaat een aantal verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van hart- en vaatziekten. In het verleden vond wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten vooral plaats bij mannen. De kennis uit onderzoek bij mannen kunnen we niet altijd zomaar toepassen op vrouwen.

Meer kennis over diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen is nodig. Het is ook belangrijk om meer te weten over het voorkomen ervan. Daarom is meer wetenschappelijk onderzoek bij vrouwen en naar de verschillen tussen mannen en vrouwen noodzakelijk.

Op 25 september komen de Burgemeester van Bommelschool, De Regenboog en Het Anker om de beurt naar het museum voor een sponsorloop. Na uitleg gaan de kinderen naar de ijsbaan naast museumlocatie Oost-Leeuwenstein om daar hun rondjes in de vorm van een hart te rennen.
Ze laten zich sponsoren door familie en bekenden. Om 11 uur begint de Burgemeester van Bommelschool, om 5 voor half 12 gevolgd door De Regenboog, waarna om 10 voor 12 de leerlingen van Het Anker als laatste hun rondjes lopen. Na afloop is er voor alle kinderen een gezonde versnapering.
 
Wilt u de actie voor de hartstichting ook ondersteunen? Via www.museumhw.nl kunt u doneren


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren