Nu echt definitief: Winkels in Hoeksche Waard vanaf 1 oktober iedere zondag open

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Hoeksche Waard – De gemeenteraad van de Hoeksche Waard heeft op dinsdag 17 september met ruime meerderheid ( 24 voor en 11 tegen ) besloten dat alle winkels vanaf 1 oktober voortaan iedere zondag open mogen zijn van 12.00 tot 17.00 uur. De nieuwe winkeltijdenverordening werd na maanden van overleg en discussie met lokale ondernemers en binnen de raad vastgesteld. De eerste zondag dat winkels open mogen zal op zondag 6 oktober zijn.

Zo stemde de partijen op dinsdag 17 september over de nieuwe winkeltijden verordening.

Met deze nieuwe regeling wil de gemeente inspelen op de wensen van zowel winkeliers als consumenten, die vragen om meer flexibiliteit in de openingstijden. Tot nu toe was de zondagsopening in de Hoeksche Waard beperkt, maar met deze verruiming krijgen lokale ondernemers de kans hun omzet te verhogen en beter te concurreren met omliggende gemeenten, waar winkels al langer op zondag open mogen.

 Wethouder Harry van Waveren (project nota Rust & Activiteiten op Zondag): “Vorig jaar hebben we met heel veel inwoners, ondernemers en organisaties gesproken over Rust & Activiteiten op Zondag. Hier is een inwonersadvies uit voortgekomen. Voor de zomer is er een lastig politiek traject gevolgd over met name de winkeltijden. Er is in onze gemeente meer inzicht en begrip gekomen voor elkaars opvattingen, maar de verschillen zijn niet allemaal overbrugd. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is voor iedereen en reken erop dat we ook in de praktijk op alle dagen van de week laten zien dat we respect hebben voor elkaar.” 

De verordening, die per 1 oktober ingaat, geldt voor alle winkels in de gemeente, van supermarkten tot speciaalzaken. Hoewel het nog niet duidelijk is hoeveel winkels van de verruimde openingstijden gebruik zullen maken, wordt verwacht dat veel ondernemers de kans zullen grijpen.

**Samenvatting van de nieuwe regels:**

1. Alle winkels mogen vanaf 1 oktober op zondag open  tussen 12:00 en 17:00 uur, met uitzondering van:
– Eerste Paasdag
– Eerste Pinksterdag

2. Winkels moeten gesloten zijn op:
– Eerste Kerstdag (ook als dit op een zondag valt)
– Goede Vrijdag na 19:00 uur
– 4 mei na 19:00 uur
– 24 december na 19:00 uur
– Eerste Paasdag
– Eerste Pinksterdag

3. Winkels mogen open tussen 12:00 en 17:00 uur op:
– Nieuwjaarsdag (behalve als het op een zondag valt)
– Tweede Paasdag
– Tweede Pinksterdag
– Hemelvaartsdag
– Tweede Kerstdag

Met deze nieuwe winkeltijdenverordening zet de gemeente Hoeksche Waard een belangrijke stap richting modernisering van de winkelopeningstijden, met voordelen voor zowel consumenten als ondernemers.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren