Boeksculpturen maken van oude boeken

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto ter illustratie- Foto Pixabay

Oud-Beijerland Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Ook de bibliotheek wil hier graag een steentje aan bijdragen. Voor alle creatievelingen die ook graag duurzaam bezig zijn organiseert de bibliotheek een leuke knutselactiviteit met oude boeken die in de bibliotheek zijn afgeschreven. Op 3 oktober worden er heuse boeksculpturen gemaakt in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland.

De collectie van Bibliotheek Hoeksche Waard is altijd in beweging. Dat wil zeggen, dat er continu nieuwe boeken bijkomen en boeken uit de kast gaan. We kopen nieuwe boeken en andere materialen om de collectie actueel te maken en te houden. Zo kun je altijd up-to-date informatie vinden en nieuwe boeken lezen. We kijken daarbij ook naar welke boeken veel vraag is, welke boeken worden er veel gereserveerd, welke genres populair zijn en veel worden geleend.

Er zijn veel creatieve manieren om oude boeken een nieuw leven te geven c.q. te hergebruiken. In een nieuwe reeks die in oktober van start gaat kunnen creatievelingen iets moois in de bibliotheek komen maken met oude boeken. Oud-Beijerlandse kunstenares Sandra Lievaart helpt iedereen op weg. In de eerste bijeenkomst worden er heuse boeksculpturen gemaakt. Door middel van snijden en/of vouwen worden de pagina’s van een boek gevormd om driedimensionale sculpturen te maken.

Aanmelden kan via debhw.nl/agenda. Deelnemen is gratis in verband met de feestweek in het kader van de nominatie voor Beste Bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveren is gewenst.

Bibliotheek Hoeksche Waard Oud-Beijerland Centrum | Waterstal 1 | 3 oktober | 13.30-15.00 uur | graag vooraf aanmelden via debhw.nl/agenda | toegang gratis


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren