Echtpaar Jansen-Steenhuizen uit Oud-Beijerland viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het is vandaag 60 jaar geleden dat meneer J.P.M. Jansen (85) en mevrouw W.G.R. Jansen-Steenhuizen (82) uit Oud-Beijerland elkaar het jawoord gaven. Wethouder Paul Boogaard ging vanochtend langs met een mooie bos bloemen - Foto Arie Kievit

Het is vandaag 60 jaar geleden dat meneer J.P.M. Jansen (85) en mevrouw W.G.R. Jansen-Steenhuizen (82) uit Oud-Beijerland elkaar het jawoord gaven. Wethouder Paul Boogaard ging vanochtend langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

Ontmoet tijdens carnaval in Maastricht 
Jan is geboren in ‘s-Hertogenbosch, Rosemarie (Roos) in Groningen. Ze hebben elkaar tijdens het carnaval in Maastricht ontmoet. Hij pakte haar hoedje af en gaf die pas terug nadat ze hem beloofd had dat hij haar die avond thuis mocht brengen. 

Meneer studeerde voor hun huwelijk aan de Hotelschool in Maastricht, mevrouw studeerde ook in Maastricht. Later werd hij manager in marketing en verkoop en werd zij doktersassistente (van huisarts Van der Wal). Ze was altijd erg betrokken bij de patiënten, wat erg werd gewaardeerd. 

Nadat ze getrouwd waren, hebben ze in Bussum en Utrecht gewoond. Sinds ongeveer 1970 wonen ze in Oud-Beijerland.  

Het echtpaar heeft 3 kinderen (3 zoons) en 4 kleinkinderen (1 kleinzoon en 3 kleindochters). 

Meneer was secretaris van TV Oud-Beijerland (tennis- en padelvereniging), secretaris van Volkstuinvereniging Oud-Beijerland aan de Langeweg en secretaris van de vereniging Ons Gebouw (H.B.S.-Laan 16).  

Samen bridgen 
Jan hield van tennissen en maakt nog steeds cryptogrammen. Roos deed aan jazzballet en houdt nog steeds van tekenen en schilderen. Hun gezamenlijke hobby’s zijn bridgen, fietsen, wandelen en tuinieren. Ze bridgen nog steeds! 

Hun geheim van een goed huwelijk? Niet te veel vragen stellen! Geef je partner de tijd om eerst wakker te worden. Daarnaast, humor, aandacht hebben voor elkaar en samen leuke dingen doen. 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren