Feestelijke opening Kinderboekenweek Lekker eigenwijs…

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Hoeksche Waard – Woensdagmiddag 2 oktober is een middag om niet te missen in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Musicalgroep Dutch Junior Musical Academy, met onder andere Jutta (lid van het kinderboekenleesteam), openen de Kinderboekenweek 2024. Het is om 14.00 op de brug voor het Oude Raadhuis. Voor alle kinderen valt er deze middag iets te beleven of dat nu een tekenworkshop is, knutselen, schminken, jongleren of een voorstelling van Roodkapje. Alles is gratis toegankelijk. Bovendien heeft het circus ‘het Oude Raadhuis’ nog een leuke verrassing in petto.

Het is feest in de knusse Bibliotheek in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland! Er zijn circusartiesten die allemaal op hun eigen manier ‘lekker eigenwijs’ zijn. Doe mee aan allerlei leuke activiteiten, zoals een tekenworkshop van Boebala’s illustrator Lisa van Winsen. Kom naar de theatervoorstelling Roodkapje van Charlotte de Lange. Knutsel in circusthema in het MaakLokaal, wordt geschminkt en luister naar de mooiste verhaaltjes tussen de leesboeken. Om 15.15 uur zal wethouder Miranda den Tuinder (van onderwijs en cultuur) voorlezen.

Circusspeurtocht

Daarnaast is er een circusspeurtocht uitgezet waarbij je op zoek gaat naar kaften van circusboeken. Heb je alle kaften gevonden? Dan wil dokter Leesplezier je alles over de boeken vertellen. In de Waterstal kunnen de deelnemers iets lekkers knutselen en meteen lekker oppeuzelen. Voor de eerste 100 deelnemers hebben we nog een leuke verrassing in petto.

Voor wie

Kom je ook op 2 oktober naar de opening? De middag begint om 14:00 en eindigt om 16:30 uur. Alle activiteiten zijn gratis (consumpties uitgezonderd). Het is erg leuk voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Vanwege het aantal zitplaatsen dient men zich voor de voorstelling van Roodkapje en de tekenworkshop van Lisa van Winsen aan te melden via de website www.bibliotheekhoekschewaard.nl. Mocht er nog plek zijn dan kan men zich op de dag zelf aanmelden bij de Bibliotheek in Oud-Beijerland.

Kinderboekenweekgeschenk 2024

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2024 is ‘’Schatpakkers” van Pieter Koolwijk. Koolwijk is onder andere bekend van de populaire boeken Gozert en Luna. Het Kinderboekenweekgeschenk krijgt men bij besteding van €13,50 of meer aan kinderboeken. “De vierling op de vensterbank” van Noëlle Smit is dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek. Deze is te koop voor €7,99 in de boekhandel.

Kinderen gratis lid

De Bibliotheek is er voor iedereen. De Bibliotheek Hoeksche Waard biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis en hoeven ze geen boete te betalen bij te laat inleveren van hun boeken. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren