Fotoserie: Werkzaamheden Heinenoordtunnel A29 afgelopen weekend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Rijkswaterstaat

Afgelopen weekend, van 13 tot en met 16 september, was de Heinenoordtunnel in de A29 beide richtingen volledig afgesloten voor verkeer. Tijdens deze sluiting is er hard gewerkt en zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd om de tunnel en de omgeving verder te verbeteren. Bekijk de komende afsluiting van de Heinenoordtunnel via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden en https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a29-renovatie-eerste-heinenoordtunnel/planning-en-aanpak

Foto: Rijkswaterstaat

Er zijn onder andere verschillende (her)testen uitgevoerd om de veiligheid en het functioneren van de tunnel te waarborgen. Daarnaast is de beplating van de tunnelmond zwart gemaakt, wat bijdraagt aan de uitstraling en zichtbaarheid. Een belangrijke klus was ook de vervanging van de afvoer voor het (lek)water om eventuele wateroverlast in de toekomst te voorkomen.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat

Verder is er grote vooruitgang geboekt met de  gevelbekleding van de dienstgebouwen naast de tunnel. Buiten de tunnel is ook flink gewerkt: de afvoerweg voor te hoge voertuigen is opnieuw geasfalteerd, wat zal helpen om het verkeer beter te reguleren.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat

De werkzaamheden verliepen voorspoedig, en de Heinenoordtunnel is weer op tijd opengesteld voor het verkeer. Meer updates over de voortgang van de renovatie volgen binnenkort.

Foto: Rijkswaterstaat

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren