Goedkeuring voor snelle toets voor versterken van zelf- en samenredzaamheid op de Zuid-Hollandse Eilanden

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Tijdens een waardevolle bijeenkomst op 5 september met zorgverzekeraars, zorgorganisaties, huisartsen, ziekenhuizen en gemeenten van de Zuid-Hollandse Eilanden en de BAR-gemeenten, heeft Archipel ZHE een belangrijke stap gezet in de richting van een toekomstbestendige zorginfrastructuur. - Foto PR

Tijdens een waardevolle bijeenkomst op 5 september met zorgverzekeraars, zorgorganisaties, huisartsen, ziekenhuizen en gemeenten van de Zuid-Hollandse Eilanden en de BAR-gemeenten, heeft Archipel ZHE een belangrijke stap gezet in de richting van een toekomstbestendige zorginfrastructuur. Het transformatieplan, gericht op het versterken van de zelf- en samenredzaamheid van inwoners, heeft met succes de snelle toets doorlopen en is goedgekeurd door zorgverzekeraars Zilveren Kruis en CZ.

Deze goedkeuring vormt een mijlpaal in de gezamenlijke ambitie om de druk op de ouderenzorg te verlichten en de zelfredzaamheid van inwoners te vergroten. Het plan sluit aan op de IZA-opgave, waarin de uitdagingen van een ouder wordende samenleving centraal staan. De focus ligt op twee belangrijke pijlers: het vergroten van de collectieve bewustwording van de bevolking en het versterken van de zelfredzaamheid bij mensen met een zorgvraag.

Samenwerking als sleutel tot succes
Tijdens de dialoogsessie op 5 september werd het belang van gezamenlijke urgentie en commitment benadrukt. Vertegenwoordigers van VVT-aanbieders, huisartsen, ziekenhuizen en gemeenten spraken hun gedeelde overtuiging uit dat intensieve samenwerking tussen zorgpartijen en gemeenten essentieel is om de uitdagingen in de wijkverpleging en ouderenzorg aan te pakken. “Alleen door gezamenlijk op te treden kunnen we de zorg toegankelijk en toekomstbestendig houden,” aldus de betrokken partijen.

Snelle toets versnelt transformatie
Met de goedkeuring van de snelle toets wordt het transformatieproces versneld. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en CZ hebben hun steun toegezegd om het proces te blijven ondersteunen. Bij het behalen van de resultaatafspraken komen transformatiegelden beschikbaar, die nodig zijn om de beoogde veranderingen te implementeren en op te schalen. Deze middelen stellen de regio in staat om de ouderenzorg klaar te maken voor de toekomst en duurzame oplossingen te realiseren.

Toekomstbestendige zorg op de Zuid-Hollandse Eilanden
De betrokken partijen werken nu gezamenlijk aan de verdere uitwerking van het transformatieplan en de implementatie van concrete acties. Het uiteindelijke doel is een zorglandschap waarin zelf- en samenredzaamheid van inwoners centraal staan, zodat de zorgvoorzieningen niet alleen voldoen aan de huidige vraag, maar ook klaar zijn voor toekomstige uitdagingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren