Zinkwegse Boys wint in Stellendam

Zinkwegse Boys wist de openingswedstrijd van het seizoen uit tegen Stellendam met 1-2 te winnen. Na een 1-1 ruststand, waarmee ZWB goed weg  kwam, was het uiteindelijk diep in de 2e helft Niels Nederlof die de winnende goal maakte.

Het was Stellendam wat sterk startte en via Michael Mettrop in de 17e minuut een 1-0 voorsprong nam. Hierna leek de thuisploeg ontketend en er volgden meerdere goeie kansen op een verdubbeling van de score. Zinkweg-goalie Max Herkhof wist echter steeds schitterend te redden, eenmaal geassisteerd door een veldspeler die een spijkerharde inzet van de doellijn kopte.

Een ongeschreven voetbalwet kwam hierna om de hoek kijken. Na dit salvo overleefd te hebben, hervatte Zinkwegse Boys namelijk in de 28e minuut, na een afgekeurde goal van Stellendam wegens buitenspel, bliksemsnel het spel. Kevin Brasser werd gelanceerd en koerste op de keeper af. Beheerst schoof hij de 1-1 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee was het spel meer in evenwicht. Beide ploegen kregen 2 goeie kansen maar deze werden niet verzilverd. Het was uiteindelijk Niels Nederlof die in de 83e minuut de 1-2 op het scorebord zette. Een corner voor Zinkweg werd met het hoofd verlengd en kwam bij de 2e paal voor de voeten van Niels. Die twijfelde niet en joeg de bal in het dak van het doel. Hierna werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld waardoor de 3 punten mee naar de Zinkweg gingen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.