Afgetekende 4 – 0 nederlaag voor SHO bij Jodan Boys

6 Min Read
Foto A. Troeleman
De opening van de competitie in de uitwedstrijd tegen De Jodan Boys is voor SHO door een afgetekende 4-0 nederlaag uitgedraaid op een behoorlijke deceptie. Allereerst een correctie op wat hier vorige week werd geschreven dat De Jodan Boys als degradant uit de vierde divisie de opponent van SHO zou zijn, maar dat was een lelijke misser van uw schrijver want de ploeg uit Gouda maakte een jaar eerder al de stap terug naar de eerste klasse. Vorig seizoen eindigde De Jodan Boys als vierde in de eerste klasse B met 43 punten en de doelcijfers 55-36. Ter vergelijk: SHO werd tweede met 45 punten en doelcijfers 60-40, wat aardig overeenkomt. Beide ploegen wisten ook dertien overwinningen te behalen.

Door het uitlopen van de voorgaande wedstrijd op het hoofdveld en problemen met de beregening van de kunstgrasmat, waardoor eerst nog driftig geboend diende te worden, begon het duel een klein kwartier later.
Nog voordat iedereen zowel binnen als buiten de lijnen goed gepositioneerd was, stond de 1-0 al op het bord. Fahim Mousaui sneed vanaf de rechterkant naar binnen en joeg de bal hard en laag in het doel: 1-0. Elke verdediging wil bij de start van weer een nieuw seizoen om zo lang mogelijk ”de nul” zien vast te houden en als dan na net twee rondjes van de secondenwijzer de bal al binnenvalt verandert die droom wel erg snel in een nachtmerrie.

Desondanks pakte SHO de draad weer op en vooral in het eerste bedrijf ging het behoorlijk gelijk op al hadden de gastheren de touwtjes wel in handen en waren vooral dreigender, want veel doelgevaar wist SHO niet te stichten. De Goudse afweer stond prima en aanvoeder/doelman Rondeltap hoefde weinig meer te doen dan zijn ploegmaats voor hem te coachen. Met de dus al in de derde minuut opgelopen minimale schade voor SHO werd ook de rust gehaald.
Voor de tweede helft kwam Jesse Vermaat er in voor Yur Snoek. Vermaat, die al de hele voorbereiding last heeft van hamstringklachten, werd gespaard maar moest nu toch aan de bak om te proberen ‘de meubels nog te redden’.
Al snel was het spelbeeld weer net als in de eerste drie kwartier al dwong Jesse wel meer aandacht af van de verdediging. Maar een goeie tien minuten na de rust viel de deur voor SHO al voor 90% in het slot. Doelman Niels Steehouwer kon bij een spelhervatting de bal nauwelijks kwijt en schoot toen de bal tegen de inkomende Rick Wils op waarna het leer in het lege doel verdween: 2-0. Als je zoals de SHO doelman een goeie trap hebt, zoals doelman Keehnen ondervond toen hij op 20 mei vorig jaar in de wedstrijd Brielle – SHO werd verrast door een schot van zo’n 70 meter van Steehouwer, dan ben je dus kansloos als een hard getrapte bal afketst en het doel verder leeg is.

Toch lukte het SHO om nog even flink gas te geven wat enorme kans opleverde voor Jesse Vermaat die op snelheid de verdedigers achter zich liet. Het schot van de invaller werd door de keeper met het lichaam gekeerd waarna die toch even verzorging nodig had om verder te kunnen. Bij SHO waren toen al Joost van Eck al vervangen door zijn neef Bart en Rashid Browne stond zijn plekkie af aan Dedier Bos. SHO hield de druk er nog even op en wist zowaar nog een hoekschop af te dwingen, de enige voor de Beijerlanders. Aron van Schaik kwam Jeroen Eikelenboom vervangen en de Gouwenaren namen het initiatief weer over met als resultaat nog twee doelpunten in twee minuten van Rick Wils die zo een prachtige seizoensopener had met een zuivere hattrick: 4-0.
Kort voor het einde raakte scheidsrechter De Witte geblesseerd en moest worden verzorgd maar kon de wedstrijd toch tot het einde brengen.
Ondanks de hoge temperatuur toch een erg koude douche voor SHO wat door de ruime nederlaag meteen rode lantarendrager is.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Jesper Troost, Joost van Eck, Kevin Angel; Yur Snoek, Tim de Pender, Rashid Browne.

Wissels:
46’ Jesse Vermaat voor Yur Snoek
55’ Bart van Eck voor Joost van Eck
64’ Dedier Bos voor Rashid Browne
75’ Aron van Schaik voor Jeroen Eikelenboom

Doelpunten:
03’ 1-0 Fahim Mousaui
56’ 2-0 Rick Wils
81’ 3-0 Rick Wils
83’ 4-0 Rick Wils
Kaarten:
Scheidsrechter Martin de Witte uit Leerdam had geel voor Bart van Eck van SHO.
28-09-2024 SHO – NSVV
Zaterdag staat met de wedstrijd SHO – NSVV de eerste Hoeksche Waardse derby op het programma. De Numansdorpers kenden een betere start dan SHO door met 3-1 te winnen van DCV.
Hopelijk komt SHO beter voor de dag dan in de opening tegen De Jodan Boys.