Heinenoord viert succesvolle comeback in 1e klasse met winst op Sparta AV

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Op het vernieuwde sportpark Ter Bregge zag alles er piekfijn uit: ruime kleedkamers, een nieuw hoofdveld en moderne sproeiers. Voor Heinenoord betekende dit direct een uitdagende wedstrijd, na twee jaar afwezigheid in de 1e klasse. Helaas zonder de iconische Sparta-mars, maar met de borst vooruit stapten beide ploegen het veld op. Sparta, dat vorig seizoen al ervaring opdeed in wat door velen als de ‘reserve 4e divisie’ van West 2 wordt gezien, begon fel.

Felle start van Sparta

Met lange ballen op Van Oeveren en De Zwart, en de aanvallend ingestelde linksback Costa de Brito, bracht Sparta veel gevaar. Elke tweede bal was voor de Spartanen, en door enkele verkeerde passes op gevaarlijke posities kwam Heinenoord de eerste 25 minuten flink onder druk te staan. Sparta had al in de eerste minuut een grote kans, toen Van Oeveren de bal rakelings in het zijnet schoot. Ook Jonathan Linger kreeg een uitgelezen kans, maar schoot 1-op-1 ruim naast. Jordy de Zwart kwam eveneens alleen voor Stephen de Waard, maar deze redde knap met gevaar voor eigen leven.

Sparta bleef druk zetten, maar dankzij De Waard, die enkele cruciale reddingen maakte, en de onzuiverheid van de Spartanen, stond het na 25 minuten nog steeds 0-0.

Speldenprikjes van de Noord

Heinenoord kwam er in die eerste fase ook een aantal keer gevaarlijk uit, mede door de ruimte achter de verdediging van Sparta, maar net als in de voorbereiding ontbrak de precisie in de eindpass. De grootste kans kwam van Ramy Salem, die naar binnen trok en Kortstam bijna verraste in de korte hoek, maar de bal ging net naast.

Heinenoord neemt het over

Na 25 minuten kantelde de wedstrijd onder aanvoering van de opnieuw uitblinkende Enrico Elderhorst. Heinenoord kreeg meer controle over het middenveld, wat voor frustratie zorgde bij de Spartanen. Vooral Andrade Varela verloor zijn hoofd en leek de beruchte kopstoot van Zinedine Zidane in de WK-finale van 2006 na te bootsen, door ideale schoonzoon Andrew van Tiggelen met een kopstoot tegen de borst neer te leggen. De scheidsrechter had het voorval echter gemist, waardoor Varela aan een rode kaart ontsnapte, tot ongeloof bij de Heinenoord-aanhang.

Ruststand 0-0

Sparta leek vermoeid door het warme weer, terwijl Heinenoord de druk bleef opvoeren. Een paar goed aangesneden voorzetten van Samed Dag konden net niet worden binnengelopen of werden goed verdedigd door de Spartanen. Daardoor gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

Tweede helft met druk van Heinenoord

Na rust bracht coach Ivan Divkovic Mischa Bal voor Dejan De Feiter, waardoor Joshua Brecht naar het middenveld verschoof en Mischa de wingback-positie overnam. Dit zorgde voor extra dynamiek. Heinenoord trok de lijn door en bleef druk zetten op de Sparta-defensie. Joshua was tweemaal dicht bij een doelpunt met schoten van buiten de zestien. Kortstam tikte de eerste poging knap uit de kruising, en de tweede bal spatte op de deklat uiteen.

Doorbraak in de 86e minuut

Sparta kon in de tweede helft geen vuist meer maken, en het was wachten op de openingstreffer van de Noord. Die kwam uiteindelijk in de 86e minuut. Ramy Salem trok knap naar binnen en speelde de bal richting de ingevallen Donny Sanchez Navajas, die de bal slim liet lopen naar Marlon Slabbekoorn. Marlon stak de bal met de buitenkant van zijn voet prachtig naar Sanzio Dieterich, die onberispelijk afrondde: 0-1 voor Heinenoord, tot grote vreugde van de groen-witte aanhang.

Heinenoord houdt stand

Met nog vier minuten te spelen en vijf minuten blessuretijd moest Sparta alles op alles zetten om nog een punt uit het vuur te slepen. Maar dankzij twee fantastische reddingen van Stephen de Waard bleef de nul op het bord en kon Heinenoord de drie punten mee naar huis nemen.

Vooruitblik

Volgende week ontvangt Heinenoord Nieuw-Lekkerland, een bekende tegenstander van de Worstebakkers. Na de wedstrijd staat een feest met DJ Goof op het programma, dus het team van Ivan Divkovic zal er alles aan willen doen om ook de eerste thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Maar Nieuw-Lekkerland zal alles doen om het feestje te kapen, dus even goed herstellen en genieten van de overwinning, en vanaf dinsdag volle focus op Nieuw-Lekkerland.

Eindstand: Sparta (AV) 0 – 1 Heinenoord

Doelpuntenmaker:

  • 86′ Sanzio Dieterich (assist Marlon Slabbekoorn)

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren